Kadir Gecesi Bugün mü? İşte 2019 Kadir Gecesi Tarihi ve Önemi

2019 yılı Kadir Gecesi ne zaman? Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu akşam mı? Kadir Gecesi hangi gün idrak edilecek? İşte Kadir Gecesi tarihi ve Kadir Gecesi 'nin önemi.

Kadir Gecesi Bugün mü? İşte 2019 Kadir Gecesi Tarihi ve Önemi

2019 yılı Kadir Gecesi.

Ramazan ayının son günlerine girilmesi ile birlikte en çok merak edilen konu , bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi 'nin ne zaman idrak edileceği sorusu oldu. Peki Kadir Gecesi ne zaman ? Kadir Gecesi hangi güne denk gelmektedir?  Kadir gecesinin önemi nedir? İşte detaylar.

KADİR GECESİ HANGİ GÜN İDRAK EDİLECEK?

2019 yılında Ramazan ayı Mayıs ayının ilk haftası başladı ve son oruç 3 Haziran 2019 Pazartesi günü tutulacak. 4 ile 6 Haziran tarihleri arasında da Ramazan Bayramı idrak edilecek. 

Kadir Gecesi 'nin Ramazan 'ın hangi gününe denk geldiği kesin olarak bilinmemektedir. Ancak rivayetlere göre Ramazan Ayının 26 gününün gecesi Kadir Gecesi olarak idrak edilir. Ramazan yaının 26. günü de 31 Mayıs 2019 Cuma gününe denk gelmektedir. Cuma günü akşamını Cumartesi gününe bağlayan gece Kadir gecesi olarak idrak edilecek.

KADİR GECESİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, 4 kutsal kitaptan olan , İslam Aleminin kutsal kitabı Kur-an'ı Kerim 'in yer yüzüne inmeye başladığı gecedir.