İşte THY'de Hostes ve Pilotlarının Yeni Üniformaları

Türk Hava Yolları personellerinin yeni havalimanına geçilmesi ile birlikte giyeceği kıyafetler de değişiyor. İşte o yeni üniformalar.

İşte THY'de Hostes ve Pilotlarının Yeni Üniformaları

İstanbul 'da yapımında sona gelinen ve önümüzdeki aylarda açılacak olan yeni havalimanı için THY 'nin hazırlıkları tam gaz devam ediyor.

Yeni havalimanı için hazırlıklarını sürdüren Türk Hava Yolları, yeni kıyafetler de tasarladı ve hazırladı. Hürriyet 'ten Uğur Cebeci bugün kaleme aldığı yazısında THY personellerinin yeni kıyafetlerine yer verdi.

Önceki kıyafetleri eleştirerek sözlerine başlayan Cebeci, artık bir yeniliğin şart olduğunu söyleyerek, "THY kabin ekipleri yıllardır lacivert içinde kaybolmuşlardı. Tasarım, toptancı ruhu ile hazırlanmıştı. Bir havalimanında gördüğünüzde dikkat çekmiyordu, birçok hava yolu uçuş ekibinden farkları yoktu" ifadelerini kullandı.

YENİ YÖNETİMLE DEĞİŞİMLER BİRLİKTE GELDİ

Yeni yönetimin işe ciddi şekilde el koyduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Cebeci, "Neyse bunların hepsi geride kaldı. Yıllar sonra yeni yönetim işe ciddi bir biçimde el koydu. Şimdi bir havalimanında THY ekiplerini gördüğünüzde çok uzaktan “Bizimkiler” diyebileceksiniz. " ifadelerini kullandı.

GÜVENLİK TESTLERİ TAMAM

Yeni üniformaarın güvenlik testinden geçtiğini, yapılan testler sonucunda bu kıyafetlerin seçildiğini söyleyen Cebeci, olası bir tahliye anında personellerin kıyafetleri içerisinde rahat hareket edebileceklerini ve bu şekilde tahliyeleri rahat şekilde yapabileceklerini söyledi. Cebeci açıklamasında, kumaşların tutuşma derecelerinden, alev aldıkları anda çıkaracakları dumana kdar tüm testlerden başarı ile geçtiğini vurguladı.

Pilotların üniformalarının renklerinin şimdilik aynı kaldığını söyleyen Cebeci, bunun üzerinde çalışmaların sürdüğü ve yakında onun da değişeceğini söyledi.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün ise ssyal medya hesabı aracılığıyla bir paylaşım yaptı ve THY personellerinin yeni kıyafetlerini aşağıdaki sözlerle tanıttı:

"Yeni kıyafetleri ile bayram sabahını bekleyen bir çocuk gibi heyecanlıyız. O çocuk kadar hareketli ve dinamiğiz. Yeni evimizde yaşayacağımız sayısız güzel gün için meraklıyız. İstanbul Yeni Havalimanı’nda dünya havacılığını kırmızıya ve beyaza boyamak için sabırsızız."

Kamubulteni.com | Ankara