İlber Ortaylı'dan Flaş Atatürk Açıklaması

Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, önceki akşam katıldığı televizyon programında Atatürk ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İlber Ortaylı'dan Flaş Atatürk Açıklaması

İlber Ortaylı 'dan flaş son dakika açıklaması geldi.

Tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, önceki gün Habertürk ekranlarında yayımlanan programa katıldı ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

KUVA-Yİ MİLLİYE 'NİN KURULMASI

Programda konuşan İlker Başbuğ, Kuva-yi Milliye 'nin kurulması ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Yunan işgali İzmir'de başladığı andan itibaren Ege bölgesinde halkın kendi kendine bir yapılanması var. Bölgesel bölgesel. Bunu Kuva-yi Milliye'nin başlangıcı olarak görüyoruz"

Bu sözlerinin ardından Başbuğ, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Nereye geliyoruz Sivas Kongresi'ne geliyoruz. Orada karar alınıyor. Kuva-yi Milliye'nin kurulması. Burada önemli olan bu devam edecek. Kuva-yi Milliye ile mi Kurtuluş savaşı devam edecek yoksa düzenli ordu ile mi? Düzenli orduyu düşünen iki kişi var. Mustafa Kemal ve İsmet Paşa. Ali Fuat Paşa Batı cephesi kurulacak ilk komutan budur. Buradan bir düzenli orduya gidilecek. İnönü savaşları hiç tartışmasız başarıdır."

KOMUTANI DAHİLEŞTİREN ŞEY...

Başbuğ, sözlerini şu ifadelerle devam ettirdi: "Komutanı dahileştiren şey geri çekilme harekatıdır. Sakarya'nın doğusuna çekilme kararını Mustafa Kemal'den başka hiçbir komutan veremezdi."

ATATÜRK 'ÜN GÜYA DUBLORÜ BULUNMUŞ

İlker Başbuğ 'un ardından söz alan ünlü tarihçi İlber Ortaylı da şu ifadeleri kullandı: "Belgelendiremediğim için bu hatırattan bahsetmek durumundayım. Atatürk'ün güya dublörü bulunmuş. Bir orada görünüyor, bir burada görünüyor. Ama belgelenene kadar bunu bir kenara bırakıyoruz"

Kamubulteni.com | Ankara