İl Sayısı 100'e Çıkıyor! Hangi İlçeler İl Olmaya Yakın? İşte İlçe İlçe O Liste

Türkiye'de ki il sayısının 100'e çıkacağının açıklanmasından sonra, hangi ilçeler il olacak vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Hangi İlçeler İl Olmaya Yakın, İşte İlçe İlçe O Liste..

İl Sayısı 100'e Çıkıyor! Hangi İlçeler İl Olmaya Yakın? İşte İlçe İlçe O Liste

İl Sayısı 100'e çıkıyor

Geçtiğimiz gün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, katıldığı bir programda Türkiye'de ki il sayısının 100'e çıkarılması için çalışma başlatıldığını, bu önerinin ise MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldiğini duyurmasından sonra hangi ilçeler il olacak vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Hangi İlçeler İl Olmaya Yakın, İşte İlçe İlçe O Liste.. 

12 Kasım 2012 tarihinde Meclis’te kabul edilen ‘büyükşehir yasa tasarısı’yla nüfusu 750 bini aşan iller büyükşehir statüsüne alınmıştı. Bu yasa sonrasında Türkiye'de büyükşehir sayısı 30'a çıkmış ancak il sayısında herhangi bir değişiklik yaşanmamıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde gündeme düşen il sayısı 100'e çıkacak iddiaları sonrasında, nüfusu bir çok ilden fazla olan ancak hala ilçe olarak kalan yerleşim yerlerlerini sizler için haberimizde derledik. İşte ilçe olan ancak nüfusu bir çok ilden fazla olan ve il olmaya aday büyük ilçeler..

Hangi ilçeler il olmaya yakın?

Bandırma, Balıkesir

İskenderun, Hatay 

Akhisar, Manisa

Siverek, Şanlıurfa

Ergani, Diyarbakır

Elbistan, Kahramanmaraş

Edremit, Balıkesir

Cizre, Şırnak

Çorlu, Tekirdağ

Ereğli, Konya

Alanya, Antalya

Fethiye, Muğla

Yüksekova, Hakkari

İnegöl, Bursa

Ünye, Ordu

Kahta, Adıyaman

Midyat, Mardin

Manavgat, Antalya

Lüleburgaz, Kırklareli

Nazilli, Aydın

Kozan, Adana 

Polatlı, Ankara

Erciş, Van

Tarsus, Mersin

Yukarıda belirtilen ilçelerin hemen hemen hepsi, ülkemizde bulunan bir çok ilin nüfusundan fazla kişi barındırıyor. Türkiye'de ki il sayısının 100'e çıkarılması durumundan yukarıda ki ilçelerin büyük bir kısmının il olması yüksek ihtimaldir. Listede bulunan özellikle Manvgat, İskenderun, Siverek, Çorlu, inegöl, Tarsus gibi ilçelerin TÜİK verilerine göre nüfusları 200 binin üzerindedir.