Ece Turhan,Açtığı Davayı Kaybetti

 Ece Turhan,Açtığı Davayı Kaybetti

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi olan Ece Turhan bundan 13 yıl önce Beyoğlu sokaklarında yürürken başına çok vahim bir kaza geldi.  Arkadaşlarıyla birlikte istiklal caddesinde yürürken AFM İşhanı’nın 5’inci katından kopan 7.5 metre ve 250 kilogramlık bir cam kütlesi başına düştü. 3,5 ay yaşam mücadelesi veren Ece Turhan bir çok ameliyat geçirdi. Tüm bu süreçlerin sonunda %90 oranında görme kaybı var.

Engellilik oranı da yüzde seksen olan Ece Turhan açtıkları dava ile 2 milyon civarında tazminat aldı. Daha sonrasında ailesi ve Ece Turhan bakıma muhtaç olduğunu ileri sürerek bakıcı masrafı için 950 bin TL tutarında masrafın karşılanması için tazminat davası açıldı. Dört yıl boyunca süren mahkemede bilirkişi raporunu verdi ve Ece Turhan'ın bakıma muhtaç olmadığını belirtti.


  Duruşma sırasında konuşan Ece Turhan’ın avukatı, müvekkilinin kaza sonrası %90 görme kaybı oluştuğunu, yüzde 80 oranında da engellilik oranının tespit edildiğini, bakıma muhtaç olduğunu, bilirkişi raporunun aleyhe olan hususları kabul etmediklerini, davalarının kabulüne karar verilmelerini, talep etmiştir. Davalıların avukatı ise davanın reddini talep etti. Gerekçesi sonradan açıklanmak üzere davanın reddine karar verildi. Ece Turhan bakıcı ücretinin tarafına ödenmesine dair açmış olduğu tazminat davasını kaybetti.