Dünyada Toplam Kaç Karınca Var? Bilim İnsanları Hesapladı

Yapılan yeni bilimsel bir çalışmaya göre dünyada toplam 20 katrilyon karınca var. Bu rakam her bir insanın karşılık yeryüzünde 2,5 milyon karınca bulunduğunu ortaya koymaktadır.

Dünyada Toplam Kaç Karınca Var? Bilim İnsanları Hesapladı

Yapılan yeni Bilimsel bir araştırma ile dünyada kaç tane karıncanın olduğu hesap edildi. Araştırmaya göre dünyadaki ekosistemin önemli parçalarından biri olan karıncaların yeryüzünde toplam 20 katrilyon sayı ile yaşamlarını devam ettirdiği açıklandı. 
Doğada gerek av gerekse de avcı olarak bulunan ve tohumlar ile organizmaların dağılmasında aktif rol oynayan karıncaların sayısını tespit etmek, bu küçük canlıların doğal yaşamlarında yaşanacak değişimlerin sonuçlarını tespit etmek amacıyla oldukça önem taşıyor.

Yapılan Çalışma Çok Şaşırtıcı 
Geçtiğimiz gün ilan edilen bir çalışma makalesi için araştırmacıların daha önce yapılan 465 çalışmayı incelemeye aldıkları açıklandı. Çalışmaya göre karıncalar, dünyadaki hemen hemen her bölgede yaşam sürüyor.


20 katrilyon rakamı ise dünyadaki her bir insan için 2,5 milyon karınca bulunduğu manasını ortaya koymaktadır. Dünyadaki bütün karıncaların 12 megatonluk toplam ağırlığa sahip olduğu düşünülüyor. Bir başka deyiş ile karıncaların, bütün kuş ve memeli hayvanların toplamından çok daha ağır olduğu söylenebilir.