Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Hükümlüyü Affetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, silahlı terör örgütü üyeliğinden 7,5 yıl hapis cezası alan Bilal Konakçı ile uyuşturucu madde ticareti ve silahlı tehdit suçlarından 24 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan Hasan Şen'in kalan hapis cezalarını 'sürekli hastalık' ve 'sürekli sakatlık' gerekçeleri ile affetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Hükümlüyü Affetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 6186 kararı ile Kocaeli İzmit nüfusuna kayıtlı Hasan Şen'in kalan cezası affedildi. Alınan karara göre Hasan Şen, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve satmak amacıyla uyuşturucu bulundurmak, silahla tehdit suçlarından 3 ayrı mahkeme tarafından toplamda 24 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı ve cezası kesinleştiği sebebiyle 2018'den itibaren cezaevinde bulunuyor. Adli Tıp Kurumu 3 adli tıp İhtisas kurulunun vermiş olduğu 'sürekli Hastalık' raporu ile Adalet Bakanlığının 20 Haziran 2022 tarihli yazısı gerekçeleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasanın 104 maddesinin 16 fıkrası gereğince af kararı aldı.

Sürekli Sakatlık ve Sürekli Hastalık Durumları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı ve bugünkü resmi gazetede duyurulan 6187 sayılı karar ise silahlı terör örgütüne üye olma suçundan İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2018 senesinde 7,5 sene hapis cezası verilen Yozgat Kadışehri ilçesi nüfusuna kayıtlı 45 yaşındaki Bilal Konakçının cezası 'sürekli hastalık ve sakatlık' gerekçeleri ile affedildi.

Bomba İmha Ederken İşaret Parmağını Kaybetmişti

Polis memuru Bilal Konakçı, İzmir Aliağa'da vazifesi başındayken 2009 senesinin Şubat ayında bir okulun önüne bırakılan bombayı imha etmeye hazırlanırken bombanın yeni plak etmesi neticesinde gözlerini, sağ elini ve sol elini işaret parmağını kaybetmişti. Diğer taraftan işitme kaybı yaşayan, Bacaklarında yürüme problemleri meydana gelen konakçının %98 engelli olduğu eşinin, Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan’a yazdığı mektupta dile getirilmişti. Bilal Konakçı, 20 Aralık 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü kapsamında gözaltına alınarak tutuklanmıştı.