Camide Kilise Düzeni Saf Tutmaya Diyanet'ten Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı 'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Açıklamada, "Saflardan ayrı bir bölüm oluşturarak yaptığınız zaman camiye uymayan başka bir takım dinlerin ibadetleri yapılıyor." denildi.

Camide Kilise Düzeni Saf Tutmaya Diyanet'ten Açıklama

Diyanet'ten cami açıklaması.

Son dönemlerde Türkiye genelinde birçok camide tabure, sandalye ve kiliselerdeki gibi sıralı tabureler sıkça görülüyor. Cemaatin birçoğu bu şekilde namaz kılıyor.

İSLAM KOLAYLIK DİNİDİR

Ayaklarında rahatsızlığı olanlar, oturamayanlar ve hasta olanlar için namazda büyük kolaylıklar vardır. İslam , Müslümanların namazı rahat kılması için ayakta, oturarak, başla ve gözle namaz kılmalarına izin vermektedir.

Ancak rahatsızlığı olanların bu şekilde namaz kılması gerekmektedir. 

ÖNCELERİ BİRKAÇ TANEYDİ..

Daha önce camilerde sadece birkaç tane olan tabure ve sandalyeler, her geçen gün arttı. Sosyal medyada paylaşılan karelerde, Üsküdar'da bir camide çekilen fotoğrafta caminin yan tarafında halının rengiyle uyumlu sıraların yerleştirildiği görülüyor.

Bu düzenle konulmuş sıralar, kilise düzenine benzetildi.  Sosyal medya üzerinden vatandaşlar, oturabilecek durumda olanlar , kiliseye benzediğini söyledikleri bu düzene tepki gösterdi. 

DİYANETTEN AÇIKLAMA GELDİ: AYRI BÖLÜM YAPILDIĞINDA CAMİYE UYMAYAN BAŞKA DİNLERİN ...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam dini kolaylık dinidir. Ama bunu saflardan ayrı bir bölüm oluşturarak yaptığınız zaman camiye uymayan başka bir takım dinlerin ibadetleri yapılıyor." dedi.

Siz de bu konu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.