Bakan Müjdeyi Verdi:105 Yeni Yurt Binası Açılıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, devlet yurtlarına yönelik CNN Türk canlı yayınında açıklamalar yaptı. Bakan Kasapoğlu;

Bakan Müjdeyi Verdi:105 Yeni Yurt Binası Açılıyor

“Yarın burada bir şölen olacak ve 105 yeni yurt binası açılacak. Yurt yerleştirmelerinde illere ilk gelen öğrenciler, bununla beraber üniversitelerin açılış tarihleri, öğrencilerimizin kendi özel durumları, her biri ince ince takip ediliyor. 800 yurt, 825 bin yatak kapasitesi var. Bu bir rekor, bu rekoru hep birlikte başardık.”

Dedi.


Dünyanın en büyük yurtlarına sahip olan Türkiye yeni yurt açılışlarını yapmaya hazırlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yarın büyük şölen ile 105 yurdun açılışının yapacağını müjdesini verdi.


Bakan Kasapoğlu;
“800 Yurt, 825 bin yatak kapasitesi var. Bu bir rekor, bu rekoru hep birlikte başardık. 415 bin başvurunun %80 yerleştirme yaptık. Çarşambadan itibaren 2. Faz çalışmalarımız başladı. Dün gece de 2. fazın ilk aşamasını gerçekleştirdik.”

Heyecanlıyız, dün ilk ve ortaöğretim süreci başladı. Biz de aylardır hummalı bir çalışma içindeyiz. Çok ciddi bir çalışma ve hamdolsun yurtlarımız bir yaşam alanı olarak bütün yüksek öğretim öğrencilerinin emrinde. Yeni hizmete alacağımız yurt binalarımızın gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. 800 yurt, 825 bin yatak kapasitesi var 415 bin başvurunun %80 yerleştirme yaptık. Çarşamba'dan itibaren ikinci fazla çalışmaları başladı. Dün gece de ikinci fazın ilk aşamasını gerçekleştirdik. Türkiye'nin gençlerinin yanındayız diyoruz ya”


Dedi.