AVM'lerde Yeni Dönem Başladı! Başvurular Alınıyor

Türk Standartları Enstitüsü ile Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında koronavirüse ilişkin AVM'lere güvenli hizmet belgesi verilecek.

AVM'lerde Yeni Dönem Başladı! Başvurular Alınıyor

Belgeyi alan Alışveriş merkezler yeni koronavirüs önlemleri alacak ve önlemler o anki durumlara göre sıkılaştırılarak değiştirilebilecek. Protokol kapsamında belgeyi almak için başvurunun şart olduğunu duyuran İSFANBUL Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Baştürk, "artlar belirlendi, gerekli evrakları toparladık, biz de başvuru aşamasındayız. 11 Mayıs’ta misafirlerimizi tekrar kabul etmeye başladık. Bu süreçte Sağlık Bakanlığı’nın Kovid-19 döneminde AVM’lere bir genelgeyle getirdiği düzenleme vardı. Girişlerde sosyal mesafe kuralına uyulması, ateş ölçümü yapmak, AVM içerisinde dezenfektan üniteleri bulundurmak, etkinlik yapmamak kuralların başında geliyor. Bu çerçevede 100 yakın oturma grubumuzu 4 aydır kaldırdık. Misafirlerin sosyal mesafeyi sağlaması için fiziki önlemleri alıyoruz. Sesli ve görsel uyarılarımız var. Ziyaretçilerimizi, 3 saatten fazla AVM içerisinde bulunmamaları için sık sık telkinlerde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Güvenli Hizmet Belgesi olan AVM'lerde vatandaşların kendilerini daha güvende hissedebileceğini söyleyen Baştürk, "120 gündür belediye, kaymakamlık ve sağlık il müdürlüğü tarafından denetleniyoruz. Denetimler sadece ortak alanlarda değil mağaza içlerinde de oluyor. Genelgeye uyum bizim için çok önemliydi, önlemlerde ötesine de geçtik. Bizim AVM caddelerden oluşuyor, uzun bir süre yürüyen merdivenleri kullandık, asansörleri açmadık. Devletin aldığı kararları yakından takip ediyoruz, herhangi bir düzenleme olduğunda hızlıca uyum sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.