Asker eğlencesinde bekçilere silah çekildi

Kırıkkale'de, asker eğlencesinde bekçilere silah teşhirinde ve mukavemette bulunan 2'si uzman çavuş 5 kişi gözaltına alındı. Olaya destek için gelen polis ekipleri kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullanınca bazı vatandaşlar dumandan etkilendi.

Asker eğlencesinde bekçilere silah çekildi

Akşam saatlerinde Kırıkkale’nin Sanayi Mahallesi'nde gerçekleşen olayda edinilen bilgilere göre  1529'uncu sokakta düzenlenen asker eğlencesinde güvenlik için dolan bekçiler grup arasında belinde silah olan iki kişi fark etti. Bekçiler kişilere kimlik sordu .Kendisinden kimlik istenen uzman çavuş M.B., bekçilere kimlik yerine  belinde bulunan tabancayı gösterirken, yanındaki şüpheli ise tabancayı çevreye attı.


Olay sonrasında eğlencede bulunan kişiler bekçilere tepki göstererek müdahale etmeye çalıştı. Grubun karışmasıyla olay ihbar edildi.Olay yerine polis ekiplerinin gelmesiyle küçük çaplı bir gerginlik yaşandı.
Polis ekipleri karışan kalabalığı biber gazı sıkarak kalabalığı dağıtıp eğlenceyi sonlandırdı.Bazı vatandaşlar ise sıkılan biber gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
Polis ekipleri kalabalığın dağılmasıyla çevrede arama gerçekleştirdi. Yapılan aramada  tabanca ele geçiren polis ekipleri, uzman çavuşlar M.B. ve E.B. ile olaya karışan O.Ö., H.I. ve H.Ö.'yü gözaltına aldı.
Öte yandan bekçiler darp raporu alarak kendilerinin üzerine yürüyen kişilerden şikayetçi oldular. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.