AFAD Açıkladı: O İllerin Merkezinden Fay Hattı Geçiyor

AFAD resmi internet sayfası ile sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamalara göre o illerin merkezinden fay hattı geçiyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer, deprem hususunda çok kritik açıklamalarda bulundu.

AFAD Açıkladı: O İllerin Merkezinden Fay Hattı Geçiyor


Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Türkiye genelinde yılbaşından itibaren meydana gelen yaklaşık 17 bin depremin 2 bin ’inin son 1 ay içerisinde meydana geldiğini söyledi. Sezer yapmış olduğu açıklamada; Türkiye'de Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Ege Bölgesi Graben sistemi olmak üzere 3 Ana fay hattı ile 485 aktif fay bulunduğuna dikkat çekti.


Aktif fayların ise Türkiye'nin neredeyse bütün noktalarında deprem riski meydana getirdiğine dikkat çeken Sezer, bunların tamamının 5 ve üzeri büyüklükte deprem meydana getirme potansiyeline sahip olduğunu da söyledi.

24 İlin Kent Merkezinden Fay Hattı Geçiyor

AFAD tarafından yapılan açıklamalara göre Kuzey Anadolu Fay Hattı ile Ege Bölgesi Graben sistemi üzerinde 6'şar, Doğu Anadolu fay hattında 4 ve diğer faylar üzerinde ise 8 olmak üzere toplamda 24 ilin doğrudan kent merkezinden aktif faiz geçiyor. Diğer taraftan 80'den fazla ilçede direk bir şekilde aktif hatları üzerinde yer alıyor.

Tokat, 
Sakarya, 
Osmaniye, 
Muğla, 
Manisa, 
Kütahya, 
Konya, 
Kocaeli, 
Kayseri, 
Kahramanmaraş,
İzmir, 
Hatay, 
Hakkari, 
Eskişehir, 
Erzurum, 
Erzincan, 
Denizli, 
Bursa, 
Burdur, 
Bolu, 
Bingöl, 
Balıkesir, 
Aydın, 
Aksaray