Adalet Bakanlığı'ndan Başsavcılıklara Cinsel İstismar Genelgesi

Adalet Bakanlığı’ndan Başsavcılıklara cinsel istismar genelgesi gönderildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kadına yönelik şiddet ve çocuklara yönelik özellikle cinsel istismar suçlarına ilişkin soruşturmaların titizlikle yürütülmesi ve bu konulardaki soruşturmaların Adalet Bakanlığı’na bildirilmesine yönelik bir genelge yayınladı. Bu genelgeleri de görev yapan Başsavcılıklara ivedi olarak bildirdi.

Adalet Bakanlığı'ndan Başsavcılıklara Cinsel İstismar Genelgesi

Bütün Başsavcılıklara Gönderildi
Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın imzası ile bütün başsavcılıklara gönderilen genelge ile kadınların, çocukların, aile ve sosyal hayatlarına doğrudan etki eden, özellikle mağdur ve şüphelilerin nitelikleri nedeniyle toplumda ayrıca hassasiyet oluşturan suçlara ilişkin soruşturmaların etkin bir şekilde yürütülmesinin önem arz ettiğine dikkat çekildi.
Genelgede  kadınlara yönelik gerçekleştirilen, çocuklara karşı işlenen, aile ve sosyal hayata doğrudan etki eden, özellikle mağdur ve şüphelilerin nitelikleri nedeniyle toplumda ayrıca hassasiyet oluşturan suçlara ilişkin soruşturmaların soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından derhal Cumhuriyet başsavcısına bilgi verilmesi istendi.

Bütün Başsavcılıklara Her Türlü Tedbirin Alınmasına Dair Uyarı Yapıldı
Ayrıca genelge ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılıklara tarafından söz konusu olan suçlar için, soruşturma süreçleri boyunca alınması gereken her türlü önlem ve tedbirin alınması istendi.