2019 Ramazan Ayı Ne Zaman? Bayram Ne Zaman? İşte İlk Oruç Günü

2019 yılı Ramazan ayı hangi gün başlayacak? Oruç ayı ne zaman başlıyor? Mayıs ayının hangi günü ilk oruç tutulacak? İşte 2019 yılı Ramazan ayı başlangıcı ve Ramazan Bayramı günü.

2019 Ramazan Ayı Ne Zaman? Bayram Ne Zaman? İşte İlk Oruç Günü

İslam Alemi , Ramazan ayının ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı.

2019 yıı Miraç Kandili bugün. Kandilin gelmesi ile birlikte İslam Alemi, Ramazan ayının ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Biz de bu haberimizde mübarek ramazan ayının ne zaman başlayacağına , orucun ne zaman tutulacağına , Ramazan 'ın bitiş gününe ve Ramazan Bayramı 'nın hangi günlere denk geldiğine yer verdik.

Bilindiği üzere üç aylar , İslam Alemi tarafından mübarek olarak kabul edilir. Recep , Şaban ve Ramazan aylarından ilki olan Recep ayının son günlerindeyiz. Recep ayının son günlerine girilmesi ile Şaban ayı başlayacak ve Ramazan ayı için geri sayım başlayacak. 

RAMAZAN HANGİ GÜN BAŞLIYOR?

Mübarek Ramazan ayı , bu yıl 5 Mayıs 2019 günü başlayacak. Pazar günü başlayacak Ramazan ayı , 4 Haziran 'da sona erecek. 4 Haziran Salı günü Ramazan sona erecek ve 5 Haziran günü Ramazan Bayramı 'nın ilk günü olacak. 

Diyanet Ramazan ayında sahura kalkmak ile ilgili  şu ifadeleri kullandı:

“Sahura kalkmamak ‘günah' değil. Ama sahur'a kalkmak ve sahur yapmak çok büyük sevap”

Sahur'da bir yudum su içmek için de olsa, sahura kalkmanın iyi olacağı söyleniyor. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

“Sahur yemeği mübarektir. Sahurun tamamı berekettir. Bir yudum su için de olsa sahura kalkın! Allahü teâlâ ve melekleri, sahura kalkanlara salât ve selam ederler. Yani Allahü teâlâ, sahura kalkanları mağfiret eder, melekler de onlar için dua eder.”

Geçtiğimiz yıl Ramazan pidesi 2 TL 'ye satılıyordu.