MSB Yeni Uzman Onbaşı ve Uzman Erbaş Alımı Yapacak

Milli Savunma Bakanlığı, yeni askerlik sistemine geçilecek olması nedeniyle uzman erbaş ve uzman onbaşı alımlarına hız verecek. İşte detaylar ve son bilgiler.

MSB Yeni Uzman Onbaşı ve Uzman Erbaş Alımı Yapacak

Yeni askerlik sistemi ile uzman erbaş ve uzman onbaşı ve sözleşmeli er alımı hızlandırıldı.

TBMM 'de yeni askerlik sistemi görüşmelerinin başlaması ile birlikte uzman erbaş ve sözleşmeli er alımlarına ağırlık verildi. Yeni askerlik sistemi , yürürlüğe girdiği taktirde 130 binden fazla asker , 6 ayını doldurduğu için terhis olabilecek. Askerlerin terhis edilecek olması , güvenlik zaafiyeti olur endişesi doğurdu.

Güvenlik zaafiyeti oluşur endişesi nedeniyle yeni askerlik yasası bayramdan sonraya ertelenmişti. Önceki gün görüşülmesine başlanacak yeni askerlik sistemi, Milli Savunma Komisyonu 'nun olmaması nedeniyle bugüne ertelendi. 

UZMAN ONBAŞI, ERBAŞ VE SÖZLEŞMELİ ER ALIMI

Önceki gün TBMM 'de yeni askerlik için yapılan görüşmelerde en önemli nokta güvenlik zaafiyeti olur mu meselesiydi. Tüm partiler , bu konuda görüşlerini bildirdi ve 130 bin askerin bir anda terhis olmasının güvenlik zaafiyeti yaratabileceği belirtildi.

TBMM 'de Milletvekillerinin güvenlik zaafiyeti  endişesine karşın "Bütün sıcak bölgelere yönelik herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşanmaması için gerekli planlamalar yapılıyor. Terhis olacakların yerine aynı sayıda profesyonel askerler görevlendirilecek" bilgilendirmesi yapıldı.

JANDARMA YENİ ALACAK

Asker sayısının düşecdek olması nedeniyle Jandarma , kontenjan arttırımı yaptı ve asayiş ile komando uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu.  Bunun yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı 'nın da yakın zamanda ilana çıkması ve uzman erbaş, uzman onbaşı alımı yapması bekleniyor. 

Sözleşmeli er alımında da başvurular alınmıştı. Sözleşmeli er alımnda da alım süreci hızlandırılacak.

İLANI BEKLEYEN ADAYLAR BU SAYFADA

Uzman onbaşı, uzman erbaş alımlarını bekleyen adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

UZMAN ONBAŞI VE UZMAN ERBAŞ ALIMI İLANI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN