Bakan Soylu’dan 5 Bin Korucu İçin Uzman Erbaşlık Müjdesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam katıldığı iftar programında 5 bin korucunun Uzman Erbaşlığa geçeceğini ve güvenlik korucuları Uzman Erbaşlık için yaş şartının 27’den 32’ye çıktığını duyurdu.

Bakan Soylu’dan 5 Bin Korucu İçin Uzman Erbaşlık Müjdesi

Bingöl’de güvenlik korucularıyla iftar programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada Güvenlik Korucuları ve Uzman Erbaşlık hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, ‘’ 365 gün içerisinde 5 bin korucu inşallah uzman çavuşluğa geçmiş olacak. Daha fazla varsa daha fazla da olur. Bu, dünyanın hiçbir noktasında gerçekleşmeyecek bir olaydır ve bu da Cumhurbaşkanımızın talimatıdır’’ ifadelerini kullandı.

Taşıdığımız Sorumluluklar Var

Program sonrası güvenlik korucularına hitap eden Süleyman Soylu, "Binlerce kilometre uzaktan bu coğrafyaya elbise biçmeye çalışanlar ne sizin yaşadıklarınızı ne sizin çektiklerinizi ne mücadelenizi ne de mücadele azminizi ve kararlılığınızı biliyor. Bizden daha zengin olabilirler ama insanının kendi toprakları, ülkesinin birliği, ay yıldızlı bayrağı, ezan-ı Muhammedi için ne yapacağının farkında değiller. Onun için bu salon sadece iftar sofrasında bir araya gelinen bir salon değil. Bu salonda şu an şehitlerimiz var. Sizlerin taşıdığı sorumluluklar var. Sizinle birlikte taşıdığımız yükümlülükler ve sorumluluklar var. Sadece dünden bize emanet edilen sorumluluklar değil, aynı zamanda gelecek nesillerimize huzur ve güven içerisinde bırakabileceğimiz bir sorumluluk var’’ dedi.

5 Bin Korucu Uzman Erbaşlığa Geçecek

Güvenlik Korucularının özlük haklarında yapılan iyileştirmelere de değinen Soylu, "365 gün içerisinde 5 bin korucu inşallah uzman çavuşluğa geçmiş olacak. Daha fazla varsa daha fazla da olur. Bu, dünyanın hiçbir noktasında gerçekleşmeyecek bir olaydır ve bu da Cumhurbaşkanımızın talimatıdır. Hiç merak etmeyin, elimizden ne geliyorsa ortaya koymaya, sadece şehirleri kalkındırmayı, şehirleri daha iyi bir noktaya taşımayı değil, birbirimizin hayatına dokunma ve daha iyi bir noktaya getirme anlayışı içerisindeyiz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla. Bu, sonuna kadar sizin hakkınız. Çünkü dünyanın tuzağına düşmeyen bir anlayışı sergiliyorsunuz. Eğilmediniz, bükülmediniz" ifadelerini kullandı.

Yaş Sınırı 32 Oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan sonra açıklamalarda bulunan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, 27 yaşını geçmeyen korucuların jandarma uzman erbaş olabilmeleri için müracaatlarını beklediklerini dile getirdi.

Bakan Soylu’nun güvenlik korucularının jandarma uzman erbaş olabilmeleri için belirlenen 27 yaş sınırını az bulması üzerine Orgeneral Çetin, "32 yaş Sayın Bakanım." dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /