Sağlık Bakanlığı 4 Şehre KPSS'siz İşçi Alımı Yapıyor: Başvuru İŞKUR'da Başladı

Sağlık Bakanlığı 4 farklı şehirde il sağlık müdürlükleri bünyesine İŞKUR aracılığıyla şoför alımı yapılacağını duyurdu. TYP kapsamında yapılan personel alımlarının başvuru bilgileri yazımızda.

Sağlık Bakanlığı 4 Şehre KPSS'siz İşçi Alımı Yapıyor: Başvuru İŞKUR'da Başladı

Sağlık Bakanlığı 255 işçi alacak.

Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlükleri bünyesine şoför kadrosunda TYP kapsamında istihdam etmek üzere personel alımı yapılacağını duyurdu. Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi Toplum Yararına Program iş ilanları kısmından yayımlanan duyurulara baktığımızda  alımlarda ikamet şartı olduğu ve alınacak adayların şoför kadrosunda il sağlık müdürlükleri bünyesinde istihdam edileceğine yer verildi. 

İlanlar yayımlandı. Takip için TIKLAYIN

TYP NEDİR?

TYP kapsamında kamu kurum ve kuruluşları bünyesine geçici olarak personel ve işçi alımları yapılıyor. Alınan personeller en fazla 9 ay çalıştırılıyor ve çalışma sürecinde işçilere asgari ücret tutarında ödemeler yapılıyor.  TYP süresi bitince personeller işsiz kalmaktadır. 

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İŞKUR toplum yararına çalışma programına alınacak personellerde aranan şartlar şu şekilde:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)
  • 2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.
  • 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

GÜNCEL İLANLAR

BAŞVURU

İlana başvuru yapacakların aşağıdaki adımları takip etmesi ve İŞKUR üzerinden başvurusunu yapması gerekmektedir. 

esube.iskur.gov.tr

Linki kopyalayın ve yeni sekmede açın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst menüsünde ONLİNE İŞLEMLER yazan yeri göreceksiniz. Bu linke tıklayarak aşağıda resimde gösterilen adımları takip edin ve TYP başvuru sayfasına gidin:

DİĞER İLLERE DE ALIM OLACAK

Sağlık Bakanlığı diğer illere de TYP kapsamında ilk sağlık müdürlüklerine personel alacak. Diğer illere personel alımı için ilan geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN