Okullara Güvenlik ve Temizlik Personeli Alımı Başvurusu Başladı (İŞKUR TYP Başvuru Sayfası)

İŞKUR üzerinden art arda duyurular yayımlandı ve MEB bünyesine TYP personeli alımı yapılacağına yer verildi. Sınavsız, yaş şartı olmadan ve mezuniyet şartı olmadan yapılacak işçi alımında başvuru bilgileri yazımızda.

Okullara Güvenlik ve Temizlik Personeli Alımı Başvurusu Başladı (İŞKUR TYP Başvuru Sayfası)

Okullara sınavsız güvenlik ve temizlik personeli alınacak.

2020 yılı okullara personel alımı için ilk duyuru yayımlandı. İŞKUR üzerinden yayımlanan duyuruda TYP kapsamında okullara güvenlik ve temizlik personeli alımı yapılacağına yer verildi. Okullarda 9 ay boyunca çalıştırmak üzere yapılan personel alımında ilk ilan Elazığ şehri için yayımlandı. 

TYP NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde kamu kurum ve kuruluşları bünyesine geçici işçi alımları yapılır. Alınan işçiler en az 3 , en fazla 9 ay çalıştırılır. Çalıştırılan işçilere ayda asgari ücret tutarında ödeme yapılır. Adayların sigortası da devlet tarafından karşılanır. 

İlanlar yayımlanıyor. Takip için  TIKLAYIN

OKULLARA PERSONEL ALIMI

Her sene okullar açılmadan önce temizlik ve güvenlik görevlisi alımları yapılır. Okullarda çevre düzenini sağlamak, okulların temizliğini yapmak ve güvenliği sağlamak için güvenlik görevlisi, temizlik personeli, çevre bakım personeli gibi kadrolara binlerce alım olur.

İLK İLAN YAYIMLANDI

İŞKUR üzerinden bugün yayımlanan duyuruda Elazığ şehrindeki okullara TYP kapsamında işçi alımı yapılacağına yer verildi. İlanlar şu şekilde:

BAŞVURU ŞARTLARI

  • - İŞKUR 'a kayıtlı olmak,
  • - İşsiz olmak,
  • - Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • - Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • - Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),
  • Sonradan eklenen başvuru şartları ise şu şekilde: 2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.
  • 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

BAŞVURU ŞEKLİ

Okullara yapılacak TYP personel alımında başvurular internet üzerinden alınıyor. TYP başvurusu yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları izlemesi ve başvurusunu İŞKUR e sube sayfası üzerinden yapması gerekmektedir. 

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın ve açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst kısmında bulunan ONLİNE İŞLEMLER butonuna tıklayın.

Açılan sayfada yukarıdaki adımları izleyerek TYP başvuru sayfasına gidebilir müracaatınızı yapabilirsiniz.

DİĞER İLLER İÇİN DE ALIM İLANLARI GELECEK

Elazığ için ilanın yayımlanmasının ardından diğer iller için de ilanlar yayımlanacak. 31 Ağustos 'ta okulların açılmasından önce adaylar göreve başlamış olacak. Adaylar okullar açılmadan düzeni sağlayacak.

Diğer iller için de ilanlar yayımlanacak. Peki siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

DİĞER İLLER İÇİN TYP İLANLARI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN