Okullara 20 Bin Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak (İŞKUR TYP 2020 Başvuru)

Türkiye genelinde her sene olduğu gibi bu yıl da MEB bünyesindeki okullar bünyesine güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 81 şehirdeki , ilçe ve köylerdeki okullara yapılacak alım için başvuru bilgileri yazımızda.

Okullara 20 Bin Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak (İŞKUR TYP 2020 Başvuru)

81 şehirde okullara güvenlik görevlisi alımı.

2020 - 2021 eğitim öğretim yılının başlaması için geri sayımda sona gelindi. Koronavirüs gölgesinde başlatılması planlanan yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıklar sürüyor.

OKULLAR AÇILACAK MI AÇILMAYACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında okulların açılması meselesine değindi ve 18 milyon öğrenci için vatandaşların tedbirlere uyması gerektiğini söyleyerek, "“Okullar açılmasın.” demek; maskesiz sokağa çıkmak, mesafesiz yaşamak ve hiçbir tedbiri umursamamak kadar basit. Dışarıya adım atan herkes, 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu omzunda hissetmek zorunda... Lütfen, tedbir alalım." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaya bakacak olursak okullar, daha önce açıklanan 31 Ağustos 2020 tarihinde açılacak.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için  TIKLAYIN

OKULLARA PERSONEL ALINACAK

Milli Eğitim Bakanlığı , İŞKUR işbirliği ile her sene okullara TYP kapsamında güvenlik görevlis ialımı yapıyor. Okullarda 9 ay çalıştırmak üzere yapılan güvenlik görevlisi alımında başvurular her sene okullar açılmadan hemen önce alınıyor. 

TYP güvenlik görevlisi alımında başvuru genel şartları şu şekilde:

- İŞKUR 'a kayıtlı olmak,

- İşsiz olmak,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

Sonradan eklenen başvuru şartları ise şu şekilde: 2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.

2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

Güvenlik görevlisi alımında silahlı silahsız güvenlik kimliğinin olması şartı var.

İLAN NE ZAMAN GELECEK? BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

81 şehirde okullara yapılacak güvenlik görevlisi alımı için ilanın okullar açılmadan hemen önce alınması bekleniyor. TYP kapsamında yapılacak işçi alımında başvuruların Ağustos ayının sonunda başlaması bekleniyor. 

İLAN YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN