MEB, 71 Şehirde Okullara 54300 TYP İşçisi Alacak

MEB, 71 Şehirde Okullara 54300 TYP İşçisi Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı 60 bin personel alımı için TYP ilanlarına çaktı. 71 şehirde 54. 300 işçi statüsünde çalışacak personel alınacak. Son ilan listesi ile müracaat adımları ve çok daha fazlasını haberimizde bulabilirsiniz...

İŞKUR TYP personel alımı ilanları an itibariyle duyuruldu. İŞKUR'dan gelen ilan listesine baktığımızda Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde var olan personel eksikliğini gidermek amacıyla 71 şehirde TYP personel alımı ilanı yayınlandı. TYP ilanlarına başvuru açısından sizlere bilgi vereceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde var olan personel eksikliğini gidermek amacıyla İŞKUR toplum yararına programlar (TYP) kapsamında toplamda 54.300 TYP işçisi alınacak. Bu kapsamda adaylar müracaat işlemlerini bugünden itibaren yapmaya başlayacaklar.

TYP Personel İle İşçi Alımına Kimler Başvurabilir? 


Toplum yararına programlar genel itibariyle afet, acil durum ve salgın dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerle kamu hizmetlerinin desteklenmesi maksadı doğrultusunda işsiz vatandaşların geçici bir şekilde gelir desteğinden faydalanmaları açısından personel ve işçi statüsünde çalıştırılmasını gerektiriyor. Buna göre başvuru için adaylardan;
Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmak, 
İŞKUR'a kayıtlı olmak, 
18 yaşından gün almış olmak, 
31 Mayıs 2006 tarihli ve 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun 4 maddesinin 1 frekansının A ile C bentleri kapsamında SGK'ya bildirilmiyor olmak ile isteğe bağlı bir şekilde sigortalılık hariç olmak üzere aynı kanunun 4. maddesinin 1. frekansının B bendi hükmüne göre sigortalı olmamak ya da belirtilmiş kapsamda sigortalı saymamak,
Herhangi bir kurumdan emekli ya da malul aylığı olmuyor olmak ve açık öğretim hariç öğrenci olmamak,

MEB 60 Bin Personel Alımı Başvurusu Başladı 


Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılacak olmasıyla beraber 2022 senesi için TYP kapsamında işçi personel alımı ilanının ana itibarıyla duyurdu. Bu doğrultuda yayımlanan ilanlar açısından başvurular yalnızca İŞKUR TYP başvuru ekranı üzerinden yapılacak.
Haberimizin sonuna doğru geldiğimizde ilgili başvuru adımlarına ulaşabileceksiniz. Bu TYP personel alımı ilanları il ve ilçe emniyet müdürlüklerinin istekleri doğrultusunda her gün yayınlanmaya devam ediyor.

İŞKUR Tarafından İlanlar Her Gün Gelmeye Devam Ediyor 


Milli Eğitim Bakanlığı yayınlamış olduğu ilanlar ile bünyesine toplamda 54.300 personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Bu kapsamda baktığımızda 71 şehirde olmak üzere personel alımı gerçekleştirilecek. TYP kapsamında personel alımı ilanlarını ve ilan numaralarına ise haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

İŞKUR TYP Başvuru Ekranı İle Başvuru Adımları 


Milli Eğitim Bakanlığı, bilindiği gibi 2022 ve 2023 eğitim öğretim yılı açısından toplamda 60.000 personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuştu.

İŞKUR tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na 60 bin personel istihdamının sarılması açısından öncelikli olarak İŞKUR kaydı bulunan vatandaşların İŞKUR uygulaması üzerinden başvuru işlemlerini yapmaları mümkün olabileceği gibi ALO 170 iletişim hattının aranması ile personel destek hattından başvuru işlemlerini yapılması aynı şekilde mümkün olmaktadır.