Kamuya İŞKUR TYP kapsamında 5 Şehre 2923 Personel Alımı

İŞKUR TYP kapsamında farklı şehirlere 2 bin 923 personel alımı için ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanlarda kamu kurumlarına geçici personel alımı yapılacağına yer verildi. İlan başvuru adımları haberimizde.

Kamuya İŞKUR TYP kapsamında 5 Şehre 2923 Personel Alımı

TYP kapsamında 2 bin 923 personel alımı.

Türkiye İş Kurumu resmi sayfası aracılığıyla yayımlanan yeni duyurularda , mezuniyet ve sınav şartı olmadan personel alımı yapılacağına yer verildi. Kamuya geçici olarak yapılan personel alımlarında 5 farklı şehirde alımların olduğu ve başvuruların devam ettiğine yer verildi. 

ALIM YAPILAN İLLER

İŞKUR Toplum Yararına Program kısmından bugün yayımlanan ilanlarla birlikte Adana, Kırşehir, Isparta, Aydın ve Mersin İllerinde, kamu kurumları bünyesinde geçici personel alımı yapıldığı bildirildi. 

BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR TYP ilanlarına başvuru yapmak için adayların Türkiye İş Kurumu 'na kayıtlı olması ve işsiz olması gerekmektedir. 18 yaşını geçmiş olan adaylar arasından yapılan personel alımında adayların AÖF haricinde öğrenci olmaması şartı var. 

Emekli veya malul aylığı allmayan adaylar arasından yapılmakta olan personel alımında adayların, başvuru yapacağı ilde ikamet ediyor olması gerekmektedir.

ALINACAK PERSONELLERİN ÇALIŞACAĞI ALANLAR

TYP kapsamında yapılan personel alımlarında işçiler, Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Vadi ve dere ıslahı gibi alanlarda çalıştırılacak.

TYP İLANLARI

İŞKUR 'da yayımlanan TYP ilanları şu şekilde;

BAŞVURU ŞEKLİ

Yukarıdaki TYP ilanlarına başvurular internet üzerinden alınmaktadır. Başvuru yapmak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir.

1. Öncelikle aşağıdaki linki kopyalayın ve yeni sekmede açın.

https://esube.iskur.gov.tr

2. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın.

3. İş Arayan kısmından giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır. Bu ekranda , fotoğrafta görüldüğü sayfaya gidin.

TYP Arama butonunu tıkladıktan sonra TYP başvuru sayfası kısmı karşınıza çıkacaktır. ARA butonuna tıklayarak TYP ilanlarını görebilir, TYP numarası yazan kısma tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

TÜM KAMU İLANLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN