İŞKUR TYP Personel Alımı Açıklaması: 81 Şehre Alım Olacak 2020

Türkiye İş Kurumu'ndan alınan son dakika bilgilerine göre mezuniyet şartı olmadan TYP kapsamında personel alımı yapılacağına yer verildi.

İŞKUR TYP Personel Alımı Açıklaması: 81 Şehre Alım Olacak 2020

TYP kapsamında diğer illere de personel alınacak.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden geçtiğimiz hafta duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda mezuniyet, yaş ve sınav şartı olmadan personel alımı yapılacağına yer verildi. İki şehir için yayımlanan duyurular sonrası diğer illere de TYP personeli alımı yapılacağına yer verildi.

TYP personelleri bu adreste:  TIKLA KATIL

ON BİNLERCE KİŞİ BEKLİYOR

İŞKUR üzerinden yapılan açıklamada farklı şehirlerde kamu kurumları bünyesine personel alınacağına yer verildi. Bakanlıklar, belediyeler, il özel idareleri, valilikler, PTT'ler, Adliyeler, Cumhuriyet Savcılıkları ile kamu kurum kuruluşları bünyesine personel alınacak.

Temizlik personeli, işçi, beden işçisi, çevre personeli gibi kadrolara yapılan personel alımı tüm şehirlere yapılacak. Siz de aşağıdaki yorum kısmından alım beklediğiniz şehri yazabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI

Önümüzdeki haftadan itibaren yayımlanacak personel alımlarında başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

- 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

- Alımın yapıldığı şehirde ikamet ediyor olmak.

İLANLAR GELDİĞİNDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN: 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN