İŞKUR, TYP Kapsamında Personel Alımı Yapıyor-İşte Başvurusu

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden yayımlanan duyuruda farklı şehirlerde çalıştırmak üzere TYP kapsamında personel alımı yapılacağına yer verildi. Güncel ilanlar yazımızda.

İŞKUR, TYP Kapsamında Personel Alımı Yapıyor-İşte Başvurusu

Yeni TYP personel alımı ilanları yayımlandı.

İŞKUR üzerinden art arda duyurular yayımlandı ve TYP kapsamında farklı şehirlere personel alımı yapılacağına yer verildi. İŞKUR e sube sayfası Toplum Yararına Çalışma Programı kısmında yayımlanan duyurularda, farklı illerdeki müze müdürlüklerinde ve kültür turizm il ilçe müdürlüklerinde istihdam etmek üzere işçi alınacağına yer verildi. 

GEÇİCİ İŞÇİ ALINACAK

TYP kapsamında kamuya yapılan işçi alımında adaylar geçici olarak çalıştırılacak. 

ASGARİ ÜCRET

TYP 'de çalıştıkları sürede işçilere asgari ücret tutarında maaş ödemesi yapılır. Öte yandan işçilerin sigorta primleri de devlet tarafından yatırılır. Ancak işçi, TYP süresinin sona ermesinin ardından işsiz kalır. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İŞKUR TYP personel alımı başvuru şartları şu şekilde:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayak.

GÜNCEL TYP İLANLARI

TYP personel alımı güncel ilanları şu şekilde:

BAŞVURU

TYP personel alımlarına başvuru yapacak adayların esube.iskur.gov.tr adresine gitmesi gerekmektedir. 

Bu adrese gittikten sonra iş arayan kısmından giriş yapılacak. Giriş yapılması sonrası açılan sayfanın üst menüsünde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklamanız gerekmektedir. Son olarak aşağıdaki adımları izleyerek TYP ilanları kısmına gidebilirsiniz.

DİĞER İLLER İÇİN DE İLANLAR GELECEK

Korona nedeniyle geciken 2020 TYP ilanları yayımlanmaya başladı. Diğer iller için de önümüzdeki günlerde ilanlar yayımlanacak. İlanlar geldiğinde kamubulteni.com 'da olacak. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin.