İşKUR'dan Duyuru: TYP Personel Alımı Başvurusu Başladı

İŞKUR üzerinden art arda duyurular yayımlandı ve TYP kapsamında 2 şehirde il sağlık müdürlükleri bünyesine personel alımı yapılacağına yer verildi.

İşKUR'dan Duyuru: TYP Personel Alımı Başvurusu Başladı

TYP personel alımı.

İŞKUR TYP ilanları kısmından personel alımı duyuruları yayımlandı. Yayımlanan duyurularda mezuniyet, yaş ve sınav şartı olmadana iki şehre personel alımı yapılacağı açıklandı. Muğla ve Sinop şehirlerinde il sağlık müdürlükleri bünyesine yapılacak personel alımında başvurular başladı. 

TYP BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR üzerindne yayımlanan TYP personel alımlarında adayların 9 ay çalıştırılacağına yer verildi. Alınacak adaylara bu süre boyunca asgari ücret verilecek. İlanlara başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)
  • 2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.
  • 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

GÜNCEL İLANLAR

BAŞVURU

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları takip ederek başvurusunu yapması gerekmektedir.

esube.iskur.gov.tr

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra üst menüde ONLİNE İŞLEMLER yazan yere tıklayın. Daha sonra İŞ ARAYAN VE TOPLUM YARARINA PROGRAMLAR kısmına giderek başvurunuzu bu sayfadan yapın.