İŞKUR'da Yeni TYP İlanları Yayımlandı: Personel Alımı Yapılacak

İŞKUR üzerinden yayımlanan duyuruda TYP kapsamında 2 şehre personel alımı yapılacağına yer verildi. İlanlara başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar ve başvuru bilgileri yazımızda.

İŞKUR'da Yeni TYP İlanları Yayımlandı: Personel Alımı Yapılacak

İŞKUR TYP ilanları yayımlandı.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden art arda duyurular yayımlandı. Yayımlanan 3 duyuruda, 2 şehirde kamuya TYP kapsamında personel alımı yapılacağına yer verildi. Mezuniyet, yaş ve sınav şartı olmadan yapılacak TYP personel alımında başvuru bilgileri kamubulteni.com'da.

TYP ŞARTLARI

İŞKUR tarafından TYP başvuru şartları hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.

2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

ALIM YAPILAN ŞEHİRLER

İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alımlarına baktığımızda Burdur ve Iğdır şehirlerine TYP kapsamında personel alımı yapıldığı görüldü. Alınacak adaylar Burdur İl Özel İdaresi, Burdur Kibyra Kazı Başkanlığı ve Iğdır Aralık İlçesi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı 'nda istihdam edilecek. 

BAŞVURU

İlana başvurular İŞKUR üzerinden yapılıyor. Başvuru yapmak için esube.iskur.gov.tr adresine gidin.

Bu adrese gittikten sonra iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yapınca üst menüde karşınıza çıkan ekranda ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayın. İş Arayan ve Toplum Yararına Program kısmına giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.

MEB TYP ilanları yeniden başlayacak. Detaylar için TIKLAYIN