İŞKUR Açıkladı: Türkiye Geneli TYP Şoför Alımı Yapılacak

Türkiye İş Kurumu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada TYP kapsamında artık şoför alımı da yapılacağına yer verildi.

İŞKUR Açıkladı: Türkiye Geneli TYP Şoför Alımı Yapılacak

İŞKUR açıkladı: Kamuya şoför alınacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanan aktif işgücü hizmetleri yönetmeliği değişikliğinde TYP personel alımında düzenleme yapıldığı, artık kamuya şoför alımı da yapılabileceğine yer verildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme şu şekilde:

"AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 12/3/2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 9 – (1) Yeni koronavirüs (Covid-19) salgını süresince, Sağlık Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşları ve bunların taşra teşkilatlarının salgınla mücadele faaliyetlerine ilişkin yürüttükleri kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla şoförlük mesleğine yönelik Toplum Yararına Program düzenlenebilir. Bu şekilde düzenlenecek programlarda 65 inci maddenin birinci fıkrası hükümleri ve dördüncü fıkrasında yer alan belirli bir mesleğe yönelik TYP’lerin değerlendirilmeye alınmayacağına yönelik hüküm uygulanmaz.”"

ALIM NASIL OLACAK?

TYP düzenlemesinin ardındna kamu kurumları, ihtiyaç duyulması halinde TYP kapsamında personel alımında şoför kadrosuna da yer verecek. İlanlar İŞKUR typ ilanları kısmından duyurulacak. Biz de Kamu Bülteni olarak ilanları takipçilerimize aktaracağız. İlanlar geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

TYP ŞARTLARI

TYP ilanlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),
  • 2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.
  • 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN