Başvuru Başladı: 18 Şehre Sınavsız İŞKUR TYP Personel Alımı

18 farklı şehirde İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri bünyesine mezuniyet , yaş ve sınav şartı olmadan personel alımı yapılacak. İŞKUR üzerinde yayımlanan TYP Personel alımı ilanlarının başvuru bilgileri ve detayları yazımızda.

Başvuru Başladı: 18 Şehre Sınavsız İŞKUR TYP Personel Alımı

Yeni TYP ilanları geldi.

İŞKUR resmi internet adresi üzerinden yayımlanan duyuruda TYP kapsamında istihdam etmek üzere farklı illere işçi alımı yapılacağına yer verildi. Sınavsız, yaş şartsız ve mezuniyet şartı olmadan farklı şehirlere yapılan personel alımlarında başvuru bilgileri yazımızda. 

İlanlar yayımlanıyor. Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

TYP NEDİR?

Kamuda ihtiyaç olması durumunda yapılan geçici işçi alımlarıdır. Alınan personeller 6 ya da en fazla 9 ay çalıştırılır ve çalıştığı süre içinde işçiye asgari ücret tutarında ödeme yapılır. İŞKUR tarafından TYP 'nin tanımı için yapılan açıklama şu şekilde:

"İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır."

GÜNCEL TYP İLANLARI

İŞKUR üzerinde yayımlanan güncel TYP personel alımı ilanları, alım yapılan şehirler ve son başvuru tarihleri şu şekilde:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TYP ilanlarına başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru şartları şu şekilde:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.

2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

BAŞVURU

TYP ilanlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları izleyerek müracaatını İŞKUR internet sitesi üzerinden yapması gerekmektedir. 

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yaptıktan sonra üst menüde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayın ve aşağıra resimde gösterilen adımları takip ederek TYP sayfasına gidin.

DİĞER İLLER İÇİN DE TYP İLANLARI GELECEK

Her geçen gün diğer iller için de TYP personel alımı ilanları yayımlanıyor. Diğer iller için de ilanlar geldiğinde kamubulteni.com olarak takipçilerimize aktaracağız. Haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN