4 Şehre Sınavsız TYP Personeli Alımı Yapılacak: İŞKUR Başvuru Ekranı Açıldı

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi e sube kısmından yayımlanan duyurularda 4 şehre TYP kapsamında personel alımı yapılacağına yer verildi. Kamu kurumlarına yapılan sınavsız, yaş şartsız ve mezuniyet şartsız personel alımının detayları haberimizde.

4 Şehre Sınavsız TYP Personeli Alımı Yapılacak: İŞKUR Başvuru Ekranı Açıldı

TYP kapsamında Antalya'ya 154, Çanakkale'ye 27, Edirne'ye 21, Sinop'a 7 personel alınacak.

İŞKUR üzerinden art arda duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyurularda , farklı şehirlere TYP kapsamında personel alımı yapılacağına yer verildi. Sınavsız, yaş sınırı olmadan ve mezuniyet şartsız yapılan personel alımlarının başvuru bilgilerine kamubulteni.com olarak bu yazımızda yer verdik.

KORONA SONRASI İLANLAR GELMEYE BAŞLADI

Korona salgını sonrası TYP personel alımları yayımlanmaya başladı. Koronavirüs nedeniyle ara verilen personel alımında bugün yayımlanan ilanlara baktığımızda 4 şehre toplamda 210 personel alımı yapıldığı görüldü.

TYP BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR TYP personel alımı başvuru genel şartları şu şekilde:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.

2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

İŞKUR İLANLARI

İŞKUR 'da yayımlanan TYP ilanları şu şekilde:

BAŞVURU

İŞKUR sayfasında TYP başvurusu için şu ifadeler kullanıldı:

"TYP BAŞVURULARI İŞKUR E-ŞUBE VE ALO - 170 İLE TİŞİM HATTI ÜZERİNDEN ALINACAKTIR"

İnternetten başvuru için aşağıdaki adımları takip edin:

esube.iskur.gov.tr adresine gidin. Açılan sayfada İŞ ARAYAN kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra üst menüde ONLİNE İŞLEMLER yazan butonu göreeksiniz. Buna tıklayın ve açılan pencerede İŞ ARAYAN > TOPLUM YARARINA PROGRAMLAR 'a gidin ve başvurunuzu bu sayfadan yapın.

DİĞER İLLER İÇİN DE İLANLAR GELECEK

Korona sonrası 4 şehre yapılan TYP personel alımları diğer şehirler için de yapılacak. Diğer iller için TYP ilanları geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN