100 Bin Kişi İŞKUR'dan İşe Alınacak: Başvuru Tarihi Belli Oldu

Son dakika haberi: Türkiye İş Kurumu resmi internet sayfası aracılığıyla 100 bin kişi geçici olarak işe alınacak. Başvuruların başlayacağı tarih başladı.

100 Bin Kişi İŞKUR'dan İşe Alınacak: Başvuru Tarihi Belli Oldu

TYP kapsamında 100 bin öğrenci kamuda istihdam edilecek.

Geçtiğimiz seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan , üniversite öğrencilerine müjdeli haber vermiş ve öğrencilerin 3 aylık yaz tatili boyunca kamuda geçici olarak çalıştırılacaklarını ve harçlıklarını çıkaracaklarını söyledi. Erdoğan 'ın bu açıklamasının ardından, söz konusu personel alımı için tarih belli oldu.

2500 TL ÖDEME

Öğrenciler , okudukları şehirlerde kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde geçici olarak çalışacak ve çalıştıkları 3 ayda toplamda 2 bin 500 TL ödeme alacak.

3 GÜN ÇALIŞACAKLAR

100 bin öğrenci alımı yapılacak programda adaylar , günde 8 saat boyunca çalışacak. Haftada 3 gün çalışacak öğrencilere toplamd 2 bin 500 TL ödeme yapılacak. Program süresince 5 güne kadar izin hakkı kullandırılacak. Öğrencilere asgari ücret üzerinden günlük 68 TL ödeme yapılacak.  Böylece yaz boyunca çalışan öğrencilerin eline yaklaşık 2 bin 500 lira geçmiş olacak. İş imkânıyla gençlerin ilk kez sigorta girişleri de yapılmış olacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Gençlerimiz hem yazları çalışma hem de cep harçlığı kazanma imkânına kavuşacak. Mayıstan itibaren İŞKUR'a başvurarak sosyal çalışma programımıza katılmalarını diliyoruz. Gençlerimiz inşallah ülkemizin daha üst kademelerine yükselecek"  ifadelerini kullandu.

BAŞVURULAR MAYIS AYINDA BAŞLIYOR

2019 yılında kamuda geçici olarak istihdam edilecek öğrenciler , çalıştıkları süre boyunca sigortalı da olacak. 100 bin öğrencinin istihdam edileceği program için başvurular Mayıs ayında başlayacak. Türkiye İş Kurumu resmi internet sayfası aracılığıyla alınacak başvurular Kamubulteni.com 'da olacak.

BAŞVURULAR BAŞLADIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN