Yurt İçi Seyahat İçin Bilet Satışları Başladı (HES Kodu ile Bilet Alma, Seyahat İzin Belgesi , Yasağı Olan Şehirler)

Son dakika haberi: Türkiye genelinde tüm vatandaşları ilgilendiren açıklama geldi. Yapılan açıklamada tren ve uçak seyahatleri için bilet satışlarının başladığına yer verildi. Peki bilet nasıl alınır? HES kodu nedir? Seyahat izin belgesi nasıl nereden alınır? İşte detaylar.

Yurt İçi Seyahat İçin Bilet Satışları Başladı (HES Kodu ile Bilet Alma, Seyahat İzin Belgesi , Yasağı Olan Şehirler)

Bilet satışları başladı.

Türkyie genelinde tüm vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Korona sonrası sona erdirilen yolcu taşımacılığı yeniden başlıyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün bir açıklama yapıldı ve tren seferlerinin 28 Mayıs günü başlayacağına yer verildi. Tren seferleri için bilet satışları bugünden itibaren başlarken , bir son dakika açıklaması daha geldi ve havayolu taşımacılığı için de bilet satışlarının başladığına yer verildi. 

MART AYINDA DURMUŞTU

10 Mart tarihinde Türkiye 'de ilk korona vakasının görülmesinin ardından yoluc taşımacılığı aşamalı olarak sona erdirilmişti. Önce yurt dışı seyahatler kısıtlanırken bir süre sonra yurt içi seyahate de kısıtlama geldi. 

NORMALLEŞME BAŞLADI

11 Mayıs tarihinde AVM, berber, kuaför  ve işyerlerinin açılması sornası normalleşme başladı. Bayramdan sonra devam edecek normalleşme adımlarında ikinci aşamada yolcu taşımacılığı var. Bayramdan sonra önce tren daha sonra havayolu taşımacılığının başlaması bekleniyor. 

BİLET SATIŞLARI BAŞLADI

Demiryolu taşımacılığı için geçtiğimiz gün açıklama geldi ve Ulaştırma Bakanlığı , bilet satışlarının başladığını , 28 Mayıs 'tan sonra seferlerin başlayacağını söyledi. 

HANGİ ŞEHİRLER

Yüksek Hızlı Trenler , 28 Mayıs 2020 sonrası günde 16 sefer yapacak. Gidilecek iller ise şu şekilde: 

Ankara-İstanbul,

Ankara-Eskişehir,

Ankara-Konya,

Konya-İstanbul 

Tren biletleri öncelikle temassız olarak mobil uygulama/internet sitesinden ya da gişelerden satın alınabilecek. Çağrı merkezi ve acentelerden satış yok.

HES KODU ŞARTI

Bilet satışları başladı ama HES kodu olmayanlara bilet satılmayacak. HES kodu almak için ise Sağlık Bakanlığı 'nın HAYAT EVE SIĞAR adlı mobil uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Uygulamayı indirdikten sonra HES kodu al ekranından kodu talep edebilir ve bu kod ile biletinizi alabilirsiniz.

Seyahat yasağı devam eden şehirlerdeki vatandaşların ise HES kodunun yanı sıra SEYAHAT İZİN BELGESİ alması gerekmektedir. Seyahat izin belgesi ise turkiye.gov.tr e Devlet kapısından ya da Kaymakamlıklardan alınabilir. 

SEYAHAT YASAĞI DEVAM EDEN ŞEHİRLER

- Ankara,

- Balıkesir,

- Bursa,

- Eskişehir,

- Gaziantep,

- İstanbul,

- İzmir,

- Kayseri,

- Kocaeli,

- Konya,

- Manisa,

- Sakarya,

- Samsun,

- Van

- Zonguldak.

Uçak seferleri 4 Haziran 'dan itibaren başlayacak. Tren seferleri ise 28 Mayıs 'ta başlıyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA