Yasaklar Ne Zaman Bitecek? Sokağa Çıkma Yasağında İlk Esnetilme Geldi

Son dakika haberi: Sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika haberi geldi. Kısıtlamaların başlamasının ardından ilk esnetilme haberi geldi.

Yasaklar Ne Zaman Bitecek? Sokağa Çıkma Yasağında İlk Esnetilme Geldi

Sokağa çıkma yasağında ilk esnetilme geldi. Yeni adım gelecek ay.

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yüz yüz eeğitimde 8 ve 12 'inci sınıflar için açıklama geldi ve YKS ile LGS'ye hazırlanan adayların kurslara alınacağı, telafi eğitimlerinin yapılacağına yer verildi. Yapılan açıklamada 20 yaşının altındaki gençlerden bu kurslara katılacak ların sokağa çıkma yasağından muaf olacağına yer verildi.

Hürriyet gazetesinden Nuran Çakmakçı bugünkü yazısında söz konusu durum ile ilgili açıklamada bulundu ve "Pandemi nedeniyle büyük oranda uzaktan eğitimle geçen 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk dönemi dün tamamlandı. Sınava hazırlanan 8 ve 12’nci sınıflar için de yüz yüze eğitim başladı." ifadelerini kullandı.

MUAF OLACAKLAR

Konu ile ilgili aktarılan bilgiler şu şekilde: "Hafta içi ve hafta sonu yapılacak kurslara katılan öğrenciler, özel izinle sokağa çıkma yasaklarından muaf olacak" Pandemi nedeniyle büyük oranda uzaktan eğitimle geçen 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk dönemi dün tamamlandı. Sınava hazırlanan 8 ve 12’nci sınıflar için de yüz yüze eğitim başladı. Hafta içi ve hafta sonu yapılacak kurslara katılan öğrenciler, özel izinle sokağa çıkma yasaklarından muaf olacak.

Destekleme ve yetiştirme kursları yarıyıl tatilinde 25 Ocak-7 Şubat arasında yapılacak. Hafta içi veya hafta sonu olacak şekilde planlanabilecek. Hafta sonu yapılan sokağa çıkma yasağı için Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın izni ile kurslara katılan öğrencilere okul yönetimince bir belge düzenlenmesi halinde sorun çözülecek. Yani okulundan, kursa katıldığına yönelik belge alan öğrenciler sokağa çıkıp okuluna gidebilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ ESNETİLMESİ

Sokağa çıkma yasağının Mart ayında esnetileceği ve hafta içi yasak saatinin 21.00'dan 23.00'a alınacağı, hafta sonu gündüz sokağa çıkma yasağının kaldırılıp akşamları sokağa çıkma yasağının uygulanacağı aktarıldı. Kısıtlamaların Mart ayının ortasında esnetileceği bildirildi. 

Yasaklar bittiğinde haberdar olmak için TIKLA TAKİP ET