Ümit Özdağ İYİ Parti'den İstifa Etti

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısı sonucunda partisinden istifasını açıklıyor. İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği toplantıda, partinin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığını, Türk milliyetçilerinin parti dışına itildiğini gerekçe göstererek, İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, "FETÖ'cü derneklerin kurucusu ve yöneticisi olan, 30 Ağustos'u 'Türkiy

Ümit Özdağ İYİ Parti'den İstifa Etti

Yeni İş haberleri yayımlandı! Kadın-Erkek diğer adaylarla iletişime geçmek, bilgi alışverişinde bulunmak ve son haberlere göz atmak için TIKLA VE İNDİR.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof Dr. Ümit Özdağ'un açıklamalarından satır başları:

İYİ Parti, ne yazık ki bir süre sonra kuruluş amacından ve hedeflerinden olağanüstü uzaklaşmıştır. Bu uzaklaşma İYİ Parti'nin 20 Eylül 2020'de yapılan olağan kongresinde İYİ Parti'den Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçileri ve programın tasviyesiyle sonuçlanmıştır. İYİ Parti'den tasviye edilen Atatürk milliyetçilerinin yerine gelen ise 30 Ağustos'u 'Tüm Türkiye'lilerin bayramı olarak kabul eden FETÖ'cü zihniyettir' bu söylediğimin kanıtı, televizyonlarda , internette seyredebileceğiniz görüntülerdir. İYİ Parti FETÖ ve küreselleşmeciler tarafından Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçilerinin elinden alınmıştır.

İYİ Parti'deki FETÖ'cü sızma, bugün de yapmış olduğumuz tüm uyarılara rağmen devam etmektedir. HDP ile Anayasa çalışmalarını yürüten Bursa milletvekili Ahmet Erozan'ın yönettiği İYİ Parti diplomasi akademisinde İstanbul İYİ Parti İl Başkanının eniştesi ve 2018 yılına kadar Emniyet TEM'de çalışan Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar topluluğunda göreve başlayan 3 kez FETÖ'den soruşturma geçiren kişi , Fırat Yaldır konferans verecekmiş, hayırlı olsun. Ahmet Erozan'a da yeni İYİ Parti'ye de bu yakışıyor. Demek ki artık FETÖ'den soruşturma geçirenlerin İYİ Parti kadrolarına ders verdiği dönemi de başlattınız. İYİ Parti'deki krizin 19 Ekim 2020'de benim CNN Türk televizyonunda yaptığım programda İstanbul İl başkanı ile ilgili yaptığım açıklama ve bu açıklama sonrasında bana karşı kurulan komplo yani ihraç komplosuyla başladığını düşünüyorlar. 

Türk tarihi ve akademisinin yüz akı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Türk milliyetçiliğinin en seçkin temsilcilerinden Özcan Yeniçeri, milliyetçi mücadelenin önde gelen isimlerinden Nevzat Bor, FETÖ ile sonuna kadar savaşan ve en son Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde fetöcülere direnen ve uçaksavar mermisiyle yaralanan Fatih Eryılmaz, yine FETÖ kumpaslarının hedefindeki Ali Türkşen'in tasviyesi sonucunda, Türkiye Cumhuriyeti'ne  hakaret eden etnik milliyetçilerinin Genel başkan yardımcılıklarına, FETÖ işbirlikçilerinin önemli makamlara aday gösterilmesi izledi. 

Zaten bana yönelik Akşener'in kızgınlığının temelinde bu vardır. Asla parti içi muhalefet yapmadım. Akşener'e karşı bir genel başkanlık mücadelesi içinde de olmadım. Teşkilatları dahi, şüphe çekmesin, Özdağ'ın bir gizli gündemi var demesinler diye ziyaret dahi etmedim. Bu parti kurulurken, Türk milliyetçilerine, vatanseverlere vermiş olduğum söz vardı. Bu partiye FETÖ, PKK ve diğer etnik bölücü unsurlar , küreselleşmeye teslim olmuş kişi ve gruplar sızamaz. Ben sadece bu sızmayla mücadele ettim, bu Akşener'i rahatsız etmiş. İYİ Parti'nin yerel seçimlere neden tek başına girmesi gerektiğini Akşener'e anlatan bir mektup yazdım. Meral Akşener, İYİ Parti'nin tek başına yerel seçimlere girmesi teklifini reddetti. 

Sendikalarda sarı sendikacılık diye bir tabir vardır, Siyasette de sarı muhalefetçilik var. Bunun ödülünü de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'Yerli ve milli' ilan edilmekle oluyor. 

İYİ Parti CHP'nin uydu partisi haline gelmiştir. Ben bunu söyleyince İYİ Parti'nin değişik kademelerindeki yöneticiler bana kızıyorlar. Bana kızacağınıza CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına kızın. Onlara kızamıyorsunuz çünkü CHP'den gelen çantalar, ihaleler karşılığında İYİ Parti'nin onurunu sattınız. İYİ Parti'nin zarar görmemesi adına seçimler süresince sahaya çıkmadım ve istifamı da erteledim. İstifa etmemin en büyük nedeni 4 kez uyarmama rağmen ve bana yalan söylenerek, İdris Naim Şahin'in Ordu'dan Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilmesidir. İkinci istifa nedenim ise Kars'ta HDP'nin seçimi kazanmasına rağmen İYİ Parti'nin adayını çekmemesiydi. HDP , Kars'ı Akşener'in adayı çekmemesi sonucunda kazandı. 

FETÖ'cü derneklerin kurucusu ve yöneticisi olan, 30 Ağustos'u 'Türkiyelilerin bayramı' diye kutlayan kriptolarlar, Atatürk'ün Türk milliyetçi anlayışını kabul etmeyen omurgasızlarla, HDP ile aynı masaya oturup , Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmesine göz yumanlarla, HDP'yi kürtlerin temsilcisi olarak görülüp kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türkiye'nin Suriyeliler tarafından örtülü şekilde istila edilmesine ses çıkarmayanlarla,  Türk milliyetçisiyim demelerine rağmen makamlarını , mevkilerini Türk milletinden daha fazla sevenlerle, Atatürkçüleri, Türk milliyetçilerini, Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir.  Akşener , beni ihraç edecek kadar cesur değildir, ama ben Akşener ile beraber kurucusu olduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum.

DETAYLAR GELİYOR...