Ulaştırma Bakanı'ndan "Yemeksepeti" Açıklaması: Vatandaşlarımız Şikayetçi Olsunlar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, siber korsanların hedefi olan Yemeksepeti hakkında, müşterilerin güvenliğinin sağlanmasının firmanın sorumluluğu altında olduğunu, vatandaşların şikayetçi olmaları durumunda KVKK'nın gereğini yapacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı'ndan "Yemeksepeti" Açıklaması: Vatandaşlarımız Şikayetçi Olsunlar

Geçtiğimiz günlerde yayımladığı yazılı açıklama ile hacklendiğini açıklayan Yemeksepeti, kullanıcıların adresi, elektronik posta adresi, ad ve soyadlarının korsanlar tarafından gele geçirildiğini, kredi kartı bilgilerinin ise güvende olduğunu duyurmuş, adli mercilerin durum hakkında bilgilendirildiğini duyurmuştu.

Yemeksepeti'nin hacklenmesiyle ilgili Gazeteci Can Tolga Işık, Bakan Karaismailoğlu ile görüştüğünü, Bakan Karaismailoğlu'nun ise konuyla ilgili, "Muşterilerin veri güvenliğini sağlamak kurumun sorumluluğudur. Vatandaşlarımız şikayetçi olsunlar, Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) gereğini yapar" dediğini yazdı. Candaş Tolga Işık, kendisinin yemeksepeti uygulamasını sildiğini, gerekli şikayetleri de ilgili mercilere yapacağını söyledi.