Ücretsiz Maske Alamayanlar Dikkat: Açıklama Geldi (E Devlet'ten ve Hayat Eve Sığar Başvuru Sayfası)

Maskelerin bedava dağıtımı devam ediyor. Ancak birçok vatandaş, maske temin etmede sıkıntı yaşıyor. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada maskelerin yeniden para ile satılması ve maske alamayanların ne yapacağı konularına cevap verildi. Öte yandan Hayat Eve Sığar adlı uygulamadan da maske temini başladı.

Ücretsiz Maske Alamayanlar Dikkat: Açıklama Geldi (E Devlet'ten ve Hayat Eve Sığar Başvuru Sayfası)

Maske alamayanlar için açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bir son dakika açıklamasında bulundu. 24 TV'de Helin Aslan'ın sorularını yanıtlayan Kalın, maskenin ücretli dağıtılıp dağıtılmayacağı meselesine değindi ve maskesi olmayanların ,maskesini alamayanların ne yapmaları gerektiğini söyledi. 

İKİNCİ DALGA OLUR MU?

İkinci bir dalga olabilir mi sorusuna Kalın şu şekilde cevap verdi:

"Yeni normal sürece" geçildiği zaman eğer insanlar kurallara uymayıp rehavete kapılırsa ikinci bir dalganın olabileceğine dikkati çeken Kalın, "O yüzden temkinli gidiyoruz. Elbette iş dünyamızın normale dönmesini, okullarımızın açılmasını, turizmin tekrar başlamasını istiyoruz. Hepimiz mahallemize, parkımıza çıkmak istiyoruz. Camilere, kütüphanelere, AVM'lere gitmek istiyoruz. İkinci bir dalganın olmaması için temkinli olmamız lazım. Şu ana kadar devlet ve millet olarak çok iyi getirdik."

PARA İLE MASKE SATIŞI OLACAK MI?

Maskelerin yeniden para ile satılıp satılmayacağı sorusuna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın şu şekilde yanıt verdi:

"Hayır, şu anda maskenin ücretle, parayla satılması gündemimizde yok. Ücretsiz olarak bütün vatandaşlarımıza maskeler dağıtılmaya devam ediyor, bundan sonra da devam edecek. Bu konuda devletimiz bütün tedbirleri aldı. Üretim noktasında maske sıkıntımız yok."

MASKE ALAMAYANLAR NE YAPACAK?

Maske dağıtımında sıkıntı yaşandığı , bazı vatandaşların maske alamadığını , maske alan vatandaşların tekrar maske almak için 2 hafta beklediği meselesine değinen İbrahim Kalın, maskeye ulaşmayan vatandaşların bulundukları şehirdeki  valiliklere, belediyelere, Vefa Sosyal Destek Gruplarına, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ilgili birimlerine müracaat etmesi ve maskelerini buralardan temin etmesi  çağrısında bulundu.

E DEVLET 'TEN MASKE BAŞVURUSU

E Devlet üzerinden maske başvurusu , aşağıdaki linkten yapılıyor.

https://basvuru.turkiye.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada ücretsiz maske başvurunuzu yapın. 

UYGULAMAYI İNDİR VE MASKE KODU AL

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan HAYAT EVE SIĞAR adlı uygulamayı indirerek Sağlık Durumu yazan kısımdan maske kodu alabilirsiniz. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA