Ücretli Poşet Uygulamasının Ardından Yeni Uygulama! 2021'de Hayata Geçiyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021 yılında depozito uygulamasının da hayata geçirileceğini söyledi.

Ücretli Poşet Uygulamasının Ardından Yeni Uygulama! 2021'de Hayata Geçiyor

Bakan Kurum, 2021 yılında depozito uygulamasının başlayacağını, an itibariyle yüzde 13 olduğunu, depozito ile geri dönüşüm oranının yüzde 35'e çıkarılacağını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, paralı poşet uygulamasının ardından geri dönüşüme yönelik atılacak yeni adımlara dair önemli açıklamalarda bulundu. 2021 yılında depozito uygulamasının hayata geçeceğini duyurdu.

Bakan Kurum, "2021 yılında depozito uygulamasına geçeceğiz. Depozito uygulamasıyla birlikte şu an geri dönüşüm oranımız yüzde 13. Yüzde 35 seviyesine geçecek adımları kararlı bir şekilde atmaya gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, Boğaziçi ile ilgili teklife dair gelen eleştirilere de yanıt verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı, "İstanbul Büyükşehir Belediye başkanının yetkisini almak gibi bir durum söz konusu değildir. Zaten şuanda yetki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında değildir. Bu yasaya ilişkin talepler uzun zamandır gelmekteydi. Boğazı imara açma veya İBB'nin olmayan yetkilerini alma söz konusu değildir." dedi.