Türkiye Geneli Sokağa Çıkma Yasağı, Seyahat Yasağı Olacak mı? Fahrettin Koca Cevapladı

Sağlık Bakanlığı bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlediği toplantıda Bakan Koca, coronavirüs salgınında son duruma değinirken yeni kısıtlamalar gelecek mi ? Türkiye geneli yeni yasaklar olacak mı? sorusuna cevap verdi.

Türkiye Geneli Sokağa Çıkma Yasağı, Seyahat Yasağı Olacak mı? Fahrettin Koca Cevapladı

Seyahat, sokağa çıkma ve diğer yasaklar gelecek mi? Bakan Koca 'dan açıklama.

Ordu, Çorum, Tokat, Amasya, Sinop ve Samsun illenin sağlık müdürleri ve saha koordinatörlerinin katılımlarıyla bölge değerlendirme toplantılarını düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardındna kameralar karşısına geçti ve koronavirüs gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"AŞI AÇIKLAMALARI TESELLİ DEĞİL GERÇEK"

Dünyanın birçok yerinden gelen aşı açıklamalarına değinen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu açıklamaların teselli olmadığını ifade ederek, "Aşı ile ilgili haberler teselli değildir. Gerçektir. Fakat önümüzde birçok ay var. Tünelin ucu göründü. Çok değil az yolumuz kaldı. Sizlerden tedbirlere uymanızı isterken bizlerin görevimizi yerine getirdiğimizi bilin." dedi. 

PERSONEL ALIMI

Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı'nın yeni personel alımı yapacağını, ilan ile ilgili detayların , 1-2 hafta içinde belli olacağını söyledi.

6 ŞEHİRDE SON DURUM

6 Şehirdeki coronavirüs vaka sayısındaki değişime değinen Bakan Koca, şunları söyledi:

"Samsun Yükselişteydi. Son 1 haftada yüzde 30 'dan fazla vaka sayısı düştü.

Amasya 'da vaka sayısındaki düşüş oranı yüzde 40

Çorumda yarı yarıya azaldı.

Ordu'da vaka sayısında yüzde 30

Sinop'ta yüzde 50

Tokat'ta ise son 1 haftada yüzde 50 'ye yakın düşüş görüyoruz."

YENİ YASAKLAR GELECEK Mİ?

Bakan Koca açıklamasının sonunda ise yeni tedbirler gelcek mi? sorusuna yanıt verdi. Fahrettin Koca, vaka sayısında azalma olduğunu , bu nedenle Türkiye geneli bir kısıtlamanın düşünülmediğini söyledi. Bu açıklamaya bakacak olursak seyahat ve sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı görülüyor. 

Bakan Koca , vaka artışı olan 3-4 şehir olduğunu , vaka artışı olan şehirlerde İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından tedbirler alınabileceğini söyledi. 

Peki sizce sokağa çıkma yasağı, seyahat yasağı olmalı mı? Yorum kısmı aşağıda.