Trump'tan Türkiye'ye Küstah Tehdit! Beklemede Kalın

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlar konusunda kongre ile görüşme halinde olduğunu belirterek, Maliye Bakanlığı'nın hazır olduğunu, ekstra yasa tasarılarının gerekebileceğini, müthiş fikir birliği halinde olduklarını söyledi. Trump, "Türkiye'ye kuvvetli yaptırımlar uygulama konusunda Lindsey Graham ve Demokratlar dahil Kongre'nin birçok üyesiyle uğraşıyorum. Maliye Bakanlığı hazır, ekstra yasa tasarıları gerekebilir. Bu konuda müthiş bir fikir birliği var. Tü

Trump'tan Türkiye'ye Küstah Tehdit! Beklemede Kalın

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlar konusunda kongre ile görüşme halinde olduğunu belirterek, Maliye Bakanlığı'nın hazır olduğunu, ekstra yasa tasarılarının gerekebileceğini, müthiş fikir birliği halinde olduklarını söyledi. Trump, "Türkiye'ye kuvvetli yaptırımlar uygulama konusunda Lindsey Graham ve Demokratlar dahil Kongre'nin birçok üyesiyle uğraşıyorum. Maliye Bakanlığı hazır, ekstra yasa tasarıları gerekebilir. Bu konuda müthiş bir fikir birliği var. Türkiye bunun yapılmamasını istedi. Beklemede kalın." dedi.

Suriye'deki çatışmalardan kaçarak büyük bir akıllılık yaptıklarını söyleyen Donald Trump, "Yanılgıya düşerek bizi Ortadoğu savaşlarının ortasına atanlar hâlâ savaşmak için bastırıyor. Ne kadar kötü bir karar verdikleri hakkında hiçbir fikirleri yok. Neden savaş ilanı talep etmiyorlar? İki yıl önce, Irak'ın Suriye'nin bir başka bölgesinde Kürtlerle savaşmak istediği zamanı hatırlıyor musunuz? Pek çok kişi Irak'a karşı, ki onlar için daha yeni savaşmıştık, Kürtlerle birlikte mücadele etmemizi istemişti. Ben hayır dedim ve Kürtler savaşı bıraktı, iki defa. Şimdi de aynı şey Türkiye ile oluyor." dedi. Trükiye'nin PKK'yı en kötü terör örgütü olarak nitelendirdiğini vurgulayan ABD Başkanı, "Diğerleri gelip taraflardan biri ya da diğeri için savaşmak isteyebilir. Bırakın yapsınlar! Biz durumu yakından izliyoruz. Sonu olmayan savaşlar!

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA