Teröristler, Süleyman Soylu ve Hulusi Akar'a Suikast İçin Talimat Vermiş

Ankara 'da polise teslim olan bir terörist, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik suikast girişimi için keşif yapmak üzere örgütten talimat aldığını itiraf etti. İşte detaylar.

Teröristler, Süleyman Soylu ve Hulusi Akar'a Suikast İçin Talimat Vermiş

Flaş haberi: Hulusi Akar ile Süleyman Soylu 'ya suikast hazırlığı yapmışlar.

Geçtiğimzi gün Ankara 'da bir terörist, polise giderek teslim oldu. 

Bölücü hain terör örgütü PKK 'nı kanlı saldırıları için bomba düzeneği hazırlayan  ve polise giderek teslim olan S.B. isimli kişi, ses getirecek bir suikast için keşif yapmak üzere örgütün sözde üst düzey isimlerinden talimat aldığını ve bu talimatla Türkiye 'ye gönderildiğini söyledi. 

İlk olarak İstanbul 'a gittiğini söyleyen   S.B., burada örgüt üyesi iki kişi ile görüştüğünü , daha sonrar ise Ankara 'ya geldiğini söyledi. Ankara'ya gelen S.B., örgüt üyesi olduğunu söyleyerek polise gitti ve teslim oldu.

Teröristin teslim olmasının ardından durum Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Yarcan Mutlu  ise teslim olan teröristin ifadesini aldı. 

SUİKAST OLMAZSA..

Savcıya ifade veren S.B., Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'ya yönelik suikast girişimi planı olduğunu ve bu plan kapsamında teröristlerin sözde üst düzey yetkililerinin kendisini keşif amacıyla gönderildiğini itiraf etti.

S.B., Akar ve Soylu 'ya yönelik suikastın gerçekleşememesi durumunda ise hedefin değiştirileceği ve saldırının askeri tesislere yönelik yapılacağı talimatını aldığını söyledi.

BOMBA HAZIRLAYICI

S.B., Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki terör eylemlerinde kullanılan bazı bomba düzeneklerinin kendisi tarafından hazırlandığını anlattı.

HAPİS CEZASI İSTENDİ

Ankara Savcısı Mutlu, S.B. ve S.B.'nin İstanbul'da irtibata geçtiği 2 kişi hakkında iddianame hazırladı. S.B.'nin "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. Diğer iki şüphelinin ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapisleri istendi.