TBMM Kararı Resmi Gazete'de: Mahkumlara Af İçin Flaş Gelişme

Son dakika haberi: TBMM 1 Temmuz günü tatile girmeyecek. Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda TBMM 'nin çalışmalarına devam edeceği belirtildi. İşte detaylar.

TBMM Kararı Resmi Gazete'de: Mahkumlara Af İçin Flaş Gelişme

Son  dakika haberi: TBMM tatile girmeyecek.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda TBMM 'nin tatile gireceği tarihe yer verildi. 

TBMM 1 TEMMUZ 'DA TATİLE GİRECEKTİ

Daha önce alınan kararda , TBMM 'nin 1 Temmuz günü tatile gireceği belirtildi. Bugün yayımlanan kararda ise TBMM 'nin tatile girmeyeceği ifade edildi. 

Söz konusu karar şu şekilde;

"Anayasa’nın 93’üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 5’inci maddelerine göre, 1 Temmuz 2019 Pazartesi günü tatile girmesi gereken Türkiye Büyük Millet Meclisinin tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 18.06.2019 tarihli 90’ıncı Birleşiminde karar verilmiştir."

MAHKUMLARA AF MESELESİ GELEBİLİR

1 Temmuz 'da tatile girecek olsaydı mahkumlara af meselesi TBMM Genel Kurulu 'na gelemeyebilirdi. Ancak TBMM 'nin  tatile girmeyeceği belirtildi. Bu nedenle önümüzdeki haftalarda TBMM Genel Kurulunda af meselesinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

60 BİN TAHLİYE

Yargı reform paketi kapsamında infaz sistemini düzenleyen düzenlemenin, cezaevlerinden 60 bin dolayında kişinin tahliyesine imkan sağlayabileceği belirtiliyor.

TEMEL ÇERÇEVE ÇİZİLDİ

Yargı paketinin çerçevesi, önceki gün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Grup Başkanvekilleri, Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda çizildi. Meclis'teki diğer partilerle yapılacak görüşmelerinin neticesine göre, İnfaz Yasasını içerecek bölümün ilk olarak Meclis tatile girmeden yetiştirilmesi planlanıyor. Nafaka ve diğer düzenlemeler yeni yasama yılının başlayacağı Ekim ayına bırakılacak.

BİR HAFTA BİLE OLSA HAPİS YATACAK

Mevcut durumda 4 yılın altındaki cezalarda hiç hapis yatılmazken, cezalar her koşulda belirli bir miktar hapis yatacak şekilde düzenlenecek. Hapis cezası alan bir kişi, aldığı ceza oranında, en az bir hafta olmak üzere cezaevine girecek.

TUTUKLULUK SÜRESİ KISALACAK

Mevcut yasada alınan cezanın üçte ikisinin (2/3) yatılması durumunda şartlı tahliye koşullarından yararlanabiliyor. Bu oranın yarıya(1/2) düşürülmesi planlanıyor. Böylece cezaevinden 60 bin dolayında kişinin tahliyesinin mümkün olabileceği hesaplanıyor.

CEZALARA KADEMELİ GEÇİŞ

Cezalara Kademeli olacak şekilde düzenleme yapılacak. Terör ve cinsel saldırı suçlarında herhangi bir indirim olmayacak. Ancak adam öldürme, uyuşturucu gibi suçlarda düzenlemeye gidilecek. Adam öldürme suçundan, daha önceden 10 sene yatıp çıkıyorken, mevcut durumda 24 yıl yattıktan sonra ancak şartlı tahliye görüşmelerine geçebiliyor. Burada kademe getirilmesi planlanıyor.

AF HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA