Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne 5 Uzman Yardımcısı Alımı Yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne uzman yardımcısı alımı için giriş sınavı düzenlenecek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne 5 Uzman Yardımcısı Alımı Yapılacak

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilanda, Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği mezunlarından alım yapılacağı, ilgili alıma başvuruların 27 Kasınm ile 4 Aralık tarihleri arasında alınacağı kaydedildi. Resmi duyuruda başvurularla ilgili, "Başvurular 27.11.2020 - 04.12.2020 tarihleri arasında, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Başvuru Sistemi (https://sinavbasvuru.tkgm.gov.tr/) üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup, bizzat elden evrak teslimi, posta, e-posta vb. yollarla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır." denilirken, başvuru yapacak adaylarda aranacak genel ve özel şartlar ise aşağıdaki gibi sıralandı. 

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI

Genel Şartlar
1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
2) Yarışma sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1985 tarihi ve bu tarihten sonraki doğumlular başvurabilecektir.)
3) Erkek adaylar bakımından askerliğini yapmış, erteletmiş veya askerlikten muaf olmak,
4) Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak,
5) Süresi içerisinde usulüne uygun olarak sınav giriş başvurusunda bulunmuş olmak.

Özel Şartlar
1) Bilgisayar veya yazılım mühendisi yetiştiren fakülteler ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışı yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak,
2) ÖSYM tarafından 2019 veya 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden KPSS (A) P1 puan türünde 80 ve üzeri puan almış olmak.