Spor Salonları, Saunalar, Masaj Salonları ve Halı Sahalar Ne Zaman Açılacak?

Koronavirüs pandemisinde tam kapanma sürexi sona ererken, kademeli normalleşmeye ilişkin de açıklamalar art arda gelmeye başladı. Peki uzun süredir kapalı durumdaki spor salonları, sauna, hamam, halı sahalar ne zaman açılacak?

Spor Salonları, Saunalar, Masaj Salonları ve Halı Sahalar Ne Zaman Açılacak?

Tam kapanmanın sona ermesinin ardından tam açılmanın söz konusu olmayacağı daha önce yetkilier tarafından yapılan açıklamalarla yavaş yavaş netleşmişti. 17 Mayıs'ın ardından 3 kademeli normalleşme planının hayata geçirileceği, ilk aşamada tedbirlerle yeme içme alanlarının açılabileceği, okulların ise uzaktan eğitime devam edeceği iddia edilirken, sokağa çıkma kısıtlamasında da saatler ve hafta sonuna ilişkin esneme yapılabileceği belirtiliyor.

Şehirlarası seyahatin bir hafta daha uzayabileceğine yönelik kulis bilgileri basına yansırken,  halı sahalar, spor salonları , hamam, sauna  gibi iş yerlerinin ikinci ya da üçüncü aşamada açılabileceği iddia ediliyor. Tam kapanmanın ardından hangi adımların atılacağı ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bilim kurulu tavsiyelerini sunacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşecek kabine toplantısının ardından netleşecek. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşması yaparak hafifletilecek tedbirlere ilişkin açıklama yapması bekleniyor.