Son Dakika... Şehirlararası Seyahat Kısıtlaması Detayları Belli Oldu (Özel Araçla Seyahat)

Şehirlerarası seyahatte yeni önlemler bugün yürürlüğe giriyor. Yapılan son dakika açıklamasında şehirlerarası seyahatte sokağa çıkma yasağı günleri için düzenleme yapıldı.

Son Dakika... Şehirlararası Seyahat Kısıtlaması Detayları Belli Oldu (Özel Araçla Seyahat)

Seyahatte yeni kısıtlamalar.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede seyahat ile ilgili yeni düzenlemelere yer verildi. Yayımlanan düzenlemede, sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde zorunlu haller dışında kişilerin şehirlerarası seyahat yapamayacağı, sadece toplu ulaşım ile seyahat edilebileceğine yer verildi. Genelgede konu ile ilgili , "Sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerde genelgede belirtilen zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatler toplu ulaşım araçlarıyla yapılabilecek.Kısıtlama olan gün ve saatlerde zorunlu hallerde özel araçla şehirlerarası seyahat izne tabi olacak." denildi.

SEYAHAT İZİN BELGESİ

Söz konusu genelge sonrası yayımlanan yazıda, seyahat izin belgesi ile sokağa çıkma yasağı olan zamanlarda şehirlerarası seyahate izin verilebileceği bildirildi.:İşte o düzenleme:

Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda uygulanan) aşağıda belirtilen zorunlu hallerde şehirlerarası seyahatlere izin verilecek:

- Tedavi olduğunu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya daha önceden alınmış doktor randevusu kontrolü olan,

- Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi)

- Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler)

- ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri,

- Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,

- Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,

- Ceza infaz kurumlarından salıverilenler,

Vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde toplu ulaşım araçlarıyla veya İçişleri Bakanlığına ait E BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.