Sokağa Çıkma Yasağı Genelgesi: Kargolar Çalışıyor mu? Evcil Hayvan Köpek Gezdirilebilir mi?

5-6 Aralık günlerinde sokağa çıkma yasağı tüm Türkiye'de geçerli olacak Pazartesi sabah 05.00'a kadar devam edecek sokağa çıkma yasağında merak edilen konu kargoların çalışıp çalışmadığı ve evcil hayvan gezdirilip gezdirilmeyeceği konuları oldu.

Sokağa Çıkma Yasağı Genelgesi: Kargolar Çalışıyor mu? Evcil Hayvan Köpek Gezdirilebilir mi?

Bugün kargolar çalışıyor mu? Evcil hayvan köpek gezdirilir mi?

Türkiye genelinde dün akşam sokağa çıkma yasağı başladı. 56 saatlik sokağa çıkma yasağının Türkiye genelinde başlamasının ardından en çok aaraştırılan konu, sokağa çıkma yasağından kimlerin muaf olduğu, kargoların çalışıp çalışmayacağı, evcil hayvanların gezdirilip gezdirilmeyeceği konuları oldu. 

NE ZAMAN BİTECEK?

Sokağa çıkma yasağı 4 Aralık akşamı balşadı ve 7 Aralık Pazartesi günü, sabah saat 05.00 'da sona erecek. Bu süre içinde muaf olanlar dışında sokağa çıkacak kişilere ceza kesilecek.

EKMEK ALMAYA ÇIKILABİLECEK

Fırın, market ve bakkallar sokağa çıkma yasağı günlerinde saat 10.00'da açılacak ve 17.00'da kapanacak. Bu süre içinde vatandaşlar ekmek almaya, alış veriş yapmaya gidebilecek. Yaya olacak gidecek vatandaşlar başka yere gidemeyecek. 

KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU?

Kargolar sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde çalışacak. 

EVCİL HAYVAN GEZDİRMEK

Genelgede, "Hayvan Besleme Grubu üyeleri ile sokak hayvanlarını besleyecek olanlar, ikametinin önü ile sınırlı olmak kaydıyla evcil hayvanlarının zorunlu ihtiyacını karşılamak üzere dışarı çıkanlar," denilmiştir. Bu nedenle evcil hayvanların zorunlu ihtiyaçları için dışarı çıkılabilecek.