Sendika Başkanına 800 Bin TL'lik Makam Arabası ve 7 Tane İPhone X

Memurlar 2020 yılının ilk yarısında yüzde 4 seviyesinde zam alacak ama son günlerde bundan daha çok sendika başkanlarının harcamaları konuşuluyor.

Sendika Başkanına 800 Bin TL'lik Makam Arabası ve 7 Tane İPhone X

800 bin TL 'ye araba ve 6 adet Passat.

Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri hakem kuruluna kalmış ve 2020 yılı için memurlara yüzde 4 'lük  zam yapılması kararı alınmıştı.  Düşük zam miktarına tepki gösteren memurlar , sendikaların maaş ve harcama şoku ile karşı karşıya kaldı. 

Gündemde yer alan bilgiye göre Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, kendi maaşına yüzde 85 oranında bir zam yapmıştı. Sendikadan konu ile  ilgili bir açıklama gelmiş ve bu zam haberi yalanlanmıştı.

26 BİN 94 TL MAAŞ İDDİASI

Söz konusu iddialarda Memur-Sen Başkanvekili ve Sağlık- Sen Başkanlığı görvlerini yürüten  Semih Durmuş' un 17 bin 340 TL seviyesinde olan aylık maaşı, zamla birlikte 26 bin 94 TL Seviyesine yükseltilmişti. 

800 BİN TL 'LİK YENİ MAKAM ARABASI ve İPHONE X

Edinilen bilgilere göre Durmuş 'un eskiyen arabasının yerine 800 bin TL değerinde Audi A6 marka makam aracı ile 13 bin liralık iPhone X telefon da aldığı ortaya çıktı.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE DE İPHONE X ve 6 ADET PASSAT

Bunun yanı sıra yönetim kurulunda bulunan 6 kişi için de tanesi 230 bin TL olan Volkswagen Passat alındığı ve tüm kurul üyelerine 13 bin TL değerinde 7 adet İPhone X alındıı bildirildi. 

ESKİMİŞ

Durmuş makam arabası ile ilgili "Zaten makam arabanız Audi A6 'ydı neden yenisini aldınız" sorusuna “Eskisi kullanışlı değildi” yanıtını verdi. Durmuş, alınan yeni araca 700-800 bin lira vermediğini, bunun aracın bugünkü değeri olduğunu savundu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.ensonhaber.com/sendika-baskaninin-800-bin-liralik-makam-araci.html