Selçuk Özdağ: Kadınların Ücretsiz Doğum ve Analık İzin Süreleriyle İlgili Haksızlıklar Giderilmelidir

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, SGK'nın erkeklerin askerlik süresini borçlanabilmesi için hiçbir şart koşmazken, kadınların doğum ve analık izins ürelerini borçlanma hakkına eşitlikle uyuşmayan şekilde sınırlandırdığını , bu durumun gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.

Selçuk Özdağ: Kadınların Ücretsiz Doğum ve Analık İzin Süreleriyle İlgili Haksızlıklar Giderilmelidir

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir mesaj yayımlayan Selçuk Özdağ, "SGK erkeklerin askerlik süresini boçlanabilmesini hiçbir şarta bağlamazken kadınların doğum ve analık izin sürelerini borçlanma hakkını eşitlikle uyuşmayan şekilde sınırlandırmaktadır.

SGK nın kadınların hakkını gözetmesi ve gereken değişiklikleri acilen yapması gerekmektedir.Kadınların ücretsiz doğum ve analık izin sürelerini borçlanma hakkı erkeklerin askerlik borçlanma hakkıyla eşitlenmesi elzemdir. Şartsız borçlanan erkekler gibi kadınlar da bu hakka sahip olmalıdır. Kadınların sahip olduğu her hak v kazanım, toplumun ve yarınların kazanımıdır." ifadelerini kullandı.

Kadınların da tıpkı erkekler gibi sahip olduğu her insanı-medeni hak ve kazanımın toplumsal aidiyet duygusuna katkı sağlayacağını vurgulayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Kadınların da tıpkı erkekler gibi sahip olduğu her insani-medeni hak ve kazanım, toplumun yarınlara daha bir  umutla  bakmasını sağlayacak ve ülkesine aidiyet duygusunu güçlendirecektir." dedi.