Otobüs, Uçak, Tren ve Özel Aracı ile Şehirlerarası Seyahat Edecekler: Kısıtlama Detayları Belli Oldu

Yeni kısıtlamaların devreye alınması ile birlikte seyahatte yapılan değişiklikler merak ediliyordu. Konu ile ilgili detaylı bir açıklama geldi. Açıklamada otobüs, uçak, tren yolculuğu yapacakların, kendi özel aracı ile seyahat edeceklerin ne yapacağı konularına açıklık getirildi.

Otobüs, Uçak, Tren ve Özel Aracı ile Şehirlerarası Seyahat Edecekler: Kısıtlama Detayları Belli Oldu

Seyahat düzenlemesinde detaylar açıklandı.

obilet. com Üst Yöneticisi (CEO) Yiğit Gürocak, son kısıtlamalarıın yürürlüğe girmesinin ardından seyahatlerin nasıl yapılacağının detaylarını aktardı. Gürocak yaptığı açıklamada, "Özel araçla seyahatlerde getirilen kısıtlamalar, şehirler arası toplu taşıma yapılan otobüs, uçak gibi araçlarda geçerli değil. Şehirler arası seyahat edecek olanlar, bilet ve rezervasyon kodu ibraz ederek, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak" dedi.

MUAF OLACAKLAR

obilet. com tarafından yapılan açıklamada kabine sonrası alınan kararlar detaylandırıldı ve genelgeye göre otobüs, uçak, tren ve gemi gibi toplu taşıma araçlarıyla şehirler arası seyahat edecek vatandaşlar sokağa çıkma yasağından muaf olacak.  Bu kişiler seyahat içinde evden çıkp otogar, havaalanı ve tren garlarına gidebilecek. Ancak biletlerinin yanında olması gerekmektedir. İnternet üzerinden alınan biletlerde de kolluk kuvvetlerine telefondan bilet gösterilir. 

ÖZEL ARAÇLARA BAZI KISITLAMALAR

Gürocak özel araçla seyahat edecekler için bazı kısıtlamalar olduğunu söyleyerek şu ifadeleri  kullandı:

"Özel aracıyla şehirler arası yolculuk etmek isteyenlerin, İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, e-başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da valilik ve kaymakamlıklara doğrudan başvurarak, Seyahat İzin Kurulları kapsamında izin alarak seyahat edebilecek. Şehirler arası seyahat edecek olanlar ise, otobüs veya uçak bilet görüntüsü ve rezervasyon kodu ibraz ederek sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olabilecek."

İZİN ALACAKLAR MI?

Sokağa çıkma yasağında otogara, tren garına ya da havaalanına gidecek vatandaşların izin alıp almamaları konusuna değinen Gürocak, "Pandemide ikinci dalgayla mücadele için alınan bu önlemlerin, vaka sayılarının arttığı şu günler için hayati olduğunu düşünüyoruz. Şehirler arası ulaşıma yönelik olarak Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tüm tedbirlere ve hijyen kurallarına, pandeminin başladığı günden bugüne harfiyen uyuluyor. Yeni dönemde de bu ciddiyet elden bırakılmaksızın tedbirlerin sıkı şekilde uygulanmasına devam edilmesi, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasıyla, ikinci dalgayı da elbirliğiyle aşabileceğimizi düşünüyorum. obilet.com olarak eski normalimize dönene ve hayatlarımız pandemiden kurtulana dek üzerimize düşen tüm yükümlülükleri yerine getireceğiz. Umuyorum 2021 yılı bu anlamıyla bize, yolcularımıza ve sektörümüzdeki tüm markalara çok daha iyi gelecek." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA