Seçim Bitti: Peki 3600, Mahkumlara Af ve Yeni Askerlik Ne Zaman TBMM'ye Gelecek?

Yerel seçimler sona erdi. Peki yeni askerlik sistemi, 3600 ek gösterge ve mahkumlara af meselesi ne zaman TBMM gündemine gelecek? TBMM ne zaman açılacak?

Seçim Bitti: Peki 3600, Mahkumlara Af ve Yeni Askerlik Ne Zaman TBMM'ye Gelecek?

Seçimler sona erdi ve peki af, yeni askerlik ve 3600 ek gösterge ne zaman meclise gelecek.

31 Mart 2019 yerel seçimleri sona erdi. Seçimlerin sona ermesinin ardından sonuç tartışmaları başladı ve önümüzdeki birkaç günün bu tartışmaların gölgesinde geçmesi bekleniyor. 

Seçimlerin sona ermesi sonrası vatandaşlar , meclisin ne zaman açılacağını ve merakla beklenen düzenlemelerin ne zaman gündeme geleceğini araştırmaya başladı.

MECLİS 27 MART 'TA AÇILACAKTI

TBMM Genel Kurulu 27 Mart 2019 günü toplanacaktı. Ancak Genel Kurul 'da yeterli sayı yakalanmadığı için meclisin seçimden sonra toplanması üzerinde karar kılındı. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yaptığı açıklamada, "Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 59’uncu Birleşimini açıyorum. Başkanlık Divanı teşekkül etmediğinden çalışmalarımıza başlayamıyoruz. Bu nedenle, denetim konuları ve kanun teklifleri ile komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için, 2 Nisan 2019 Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum" ifadelerini kullandı.

TBMM 2 Nisan 2019 Salı günü saatler 15,00 'da açılacak ve yasama görevlerine kaldığı yerden devam edecek.

2 Nisan günü ise yapılan açıklamada yine yeterli sayının toplanmadığı, Meclisin 3 Nisan günü toplanacağına yer verildi. 

AF MESELESİ

On binlerce mahkum yakını, ceza infaz süresinde yapılacak indirim için merakla bekliyor. Yapılan son açıklamada af meselesinin komisyonda olduğu ve görüşmelerin devam ettiğine yer verildi. 

Söz konusu kanunun komisyonda son şeklini alması ve meclise gelmesi bekleniyor. Ancak af meselesinin genel kurula gelme tarihi için net bir açıklama yapılmadı.

EK GÖSTERGE

3600 ek gösterge , yüz binlerce kamu personeli tarafından merakla bekleniyor. Daha önce yapılan açıklamada 3600 ek göstergenin , gelebilecek en yakın zamanda meclise geleceği bildirilmişti. 

Ancak gidişat, 3600 ek göstergenin biraz gecikeceğini gösteriyor. Bekleyip göreceğiz.

YENİ ASKERLİK

Yeni askerlik sisteminin ilk detayları kamuoyuna açıklandı. Yapılan açıklamada yeni sistemin seçimden sonra meclise geleceği belirtildi. Söz konusu düzenlemenin Nisan sonunda TBMM 'ye gelmesi bekleniyor.

2 NİSAN 'DA AÇIKLAMA GELECEK Mİ?

2 Nisan günü meclis açılacak ve seçimden sonraki ilk genel kurul toplantısı gerçekleştirilecek. Kamubulteni.com olarak süreci anbean takip edip, ek gösterge, af ve yeni askerlik için düzenlemeyi takipçilerimize aktaracağız.

Mobil uygulamamızı indirin ve süreçten anbean haberdar olun.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN