Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu: ABD Başkanı Nefret Suçu İşlemiştir, Mahkemeye Çıkarılmalıdır

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'ndan canlı yayıında flaş açıklamalar. ABD Başkanının nefret suçu işlediğini söyleyen Prof. Dr. Halaçoğlu, Biden'ın Türkiye tarafından mahkemeye verilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu: ABD Başkanı Nefret Suçu İşlemiştir, Mahkemeye Çıkarılmalıdır

Habertürk ekranlarında yayımlanan Olaylar ve Görüşler programının canlı yayın konuğu olan Türk Tarih Kurumu'nun önceki dönem başkanlarından Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Biden'in 1915 olaylarıyla ilgili kullandığı ifadelere sert yanıt göstererek, hükümetin bu konuda kararlı adımlar atması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanının kullandığı, "Soylırım" ifadesinin ardından Türkiye'den gelen kınama mesajlarında, "İlişkilerin bozulacağı" yönündeki ifadelere tepki gösteren Prof. Dr. Halaçoğlu, "Adam zaten soykırım demiş, bunu ifade etmiş. Biden'ın yaptığı bir milleti , öteki millete düşmanlaştırmak. Bunun adı nefret suçudur. Bununla ilgili mahkemeye çıkarılması , Türkiye tarafından mahkemeye verilmesi gerekir. Nasıl kararlı olduğunuzu gösterin, bunu gösteremiyorlar. Sadece bu kadar da değil. ABD , PYD'yi destekliyor, doğu akdeniz meselesinde kendi müttefiklerinin aksine hareket ediyor."  şeklinde konuştu.