OGM , İŞKUR Üzerinden 2080 Geçici İşçi Alımı Başvuru Tarihleri ve Alım Yapılacak Şehirler

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’ne geçici işçi statüsünde 2080 işçi alımı yapılacak.

OGM , İŞKUR Üzerinden 2080 Geçici İşçi Alımı Başvuru Tarihleri ve Alım Yapılacak Şehirler

Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak. Başvuru tarihleri netleşirken, alım yapılacak şehirler de yapılan açıklamaların ardından belli oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nde geçici işçi statüsünde istihdam edilmek üzere 2080 kişilik alım yapılacak.

Alımla ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan resmi duyuruda başvuruların 14 Haziran’da başlayacağı, 18 Haziran’da sona ereceği kaydedildi.

Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak.

Başvuru işlemlerine ilişkin yapılan resmi açıklamada, “Adaylarda aranacak genel ve özel şartlar ile diğer bilgiler İŞKUR açık iş ilanlarında belirtilecektir. Bu ilanlar 14-18/06/2021 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yayımlanacaktır. İlanda belirtilen şartları taşıyan adaylar ilan süresince başvurularını İŞKUR üzerinden yapacaklardır.” İfadelerine yer verilirken, alımlarda sözlü ve uygulamalı sınav yapılacağı belirtildi.

İki Aşamalı Sınav Süreci

Tarım ve Orman Bakanlığı OGM personel alımlarında iki aşamalı sınav süreciyle ilgili, "İşçi alım süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler, adaylardan istenilecek evraklar ile Sözlü ve Uygulamalı Sınavın yeri ve tarihi Bölge Müdürlükleri internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin heraşamasında idarece sonlandırılabilecektir" denildi.