O İller İçin Çok Şiddetli Kar ve Yağmur Uyarısı-İşte 4-5-6 Ocak Hava Durumu

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve bazı iller için şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

O İller İçin Çok Şiddetli Kar ve Yağmur Uyarısı-İşte 4-5-6 Ocak Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden şiddetli yağış uyarısı geldi.

MGM resmi internet sayfası üzerinden yapılan son dakika açıklamasında, bazı iller için çok şiddetli yağış beklendiğine yer verildi. 

4-5-6 OCAK

Meteorolojiden yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"04.01.2019 Cuma: Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği; yağışların Doğu Akdeniz ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli sağanak, Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısının yükseklerinde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey, iç ve batı kesimlerde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

05.01.2019 Cumartesi: Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu dışında kalan ülke genelinde yağışların görüleceği; yağışların güney ve batı kıyılar ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, Marmara’nın batısı ile Toroslar’da kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

06.01.2019 Pazar: Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği; yağışların güney ve batı kıyılar ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor."

Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş Çevrelerinde Çok Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; 04.01.2019 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde meydana gelecek yağışların çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı bekleniyor. Çok kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Tekirdağ ve Kırklareli'de Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor!

Tekirdağ ve Kırklareli'de bugün akşam saatlerinden sonra başlayacak kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı (15-30 cm.) beklendiğinden meydana gelebilecek buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgar ve tipi sonucu ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunmalıdır.

Çanakkale'deki Yoğun Kar Yağışına Dikkat!

Çanakkale çevrelerinde bugün öğleden sonra başlayacak kar yağışlarının, yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli yer yer yoğun (kıyılarda 5-10 cm. iç kesimlerde 15-30 cm.) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Antalya ve Muğla Çevrelerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; 03.01.2019 Perşembe günü öğle saatlerinden sonra Muğla ve Antalya’nın batı ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren ise Antalya’nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

3 GÜNLÜK HAVA DURUMU

4-5-6 OOcak 2019 tarihli haritalı hava durumu şu şekilde;

Kamubulteni.com  | Ankara